Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Súlyos sérülésekkel, kúszva menekült az orosz felderítő

Hirdetés

A Bekezdések.hu írása:

„Mi, a Bekezdéseknél minden fontosabb nemzetközi eseményre igyekszünk figyelni, de különösen az orosz-ukrán konfliktusra, mert úgy gondoljuk, hogy a világ sorsának alakulását döntően befolyásolja majd Moszkva különleges katonai műveletének sikere vagy kudarca. Figyeljük a politikai és a gazdasági helyzet alakulását, a háború eseményeit, de fontosnak tartjuk az egyes emberi sorsok bemutatását is.

Írtunk már olyan alakulatról, amely hónapokon át tartó kőkemény munkával, egy csatornán keresztül küzdötte magát az ukrán vonalak mögé, és került az ellenség hátába. De ugyancsak beszámoltunk már elhunyt vagy súlyosan sérült katonák korábbi hőstetteiről, vagy utóbbiak filmbe illő meneküléséről.

Hirdetés

Ezúttal az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban közöltek exkluzív, drámai felvételt egy sebesült orosz katonáról, aki sérülten, törött lábbal menekült meg az ukrán fegyveres erők tüzérségi támadása alatt. Mint az akció hátteréről írták, az eset a front legmelegebb területén, vélhetően Pokrovszk irányában történhetett, ahol a különleges erők dandárjának felderítője megsérült küldetés közben.

Nemcsak, hogy lábtörést szenvedett, de a hírek szerint a teste tele volt repeszekkel. Nem tudott járni, és nem volt ereje kúszni sem. Ledobta a golyóálló mellényt is, miközben mellette egy másik katona halál tusát vívott.

 

Hirdetés

Mint a Facebook-csoportban írták, az evakuációs csoport megpróbált a segítségükre lenni, de mindenhol drónokba és tüzérségbe ütköztek. Nem tudtak nekik segíteni. A sérült felderítő így csak a saját erejére hagyatkozhatott, és négykézláb kúszott. A rádióba beleszólt az egyik drón kezelője, és azt mondta neki: próbálja meg követni a hangot.

A katona ezt is tette, és a hang felé kúszott a vasút mentén, egészen a híd alá, és mindezt állandó tűz alatt tette. Végül eljutott egy erdei tisztásra, de addigra már teljesen kimerült, szerencséjére azonban odaszaladt hozzá egy bajtársa, és fedezékbe vitte. A katona azonban nem hiába kockáztatta az életét, elvégezte a küldetést. Az általa készített felvételek birtokában az oroszok megrohamozták és elfoglalták az ukránok állásait a területen.

Az ismeretlen felderítő az eset után természetesen kórházba került. Mint írták, pontos állapota nem ismert, de a hírek szerint nincs életveszélyben. Egy háború sorsa ilyen hősies cselekedeteken is múlik.”

Hirdetés

 

Hirdetés