Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Irán először alkalmazott hiperszonikus rakétákat, megsemmisült az izraeli Nevatim légibázis

Hirdetés

Irán először használt hiperszonikus rakétákat az Izraelre mért keddi csapásai során – jelentette be az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) – amiről a Russia Today számolt be.

Irán több rakétasorozatot indított, amit az IRGC válasznak nevezett a Hamász és a Hezbollah vezetőinek, valamint egy Libanonban tartózkodó iráni tábornoknak a közelmúltban történt izraeli meggyilkolására.

A támadásban Fattah-2 hiperszonikus rakétákat használtak az izraeli radarok megkerülésére – jelentette kedd este az iráni média az IRGC-re hivatkozva.

Hirdetés

A gárda azt állította, hogy a „Becsületes ígéret 2. hadműveletben” használt rakéták 80-90 százaléka találta el célpontjait, amelyek között volt a Tel-Aviv melletti Tel Nof légitámaszpont és a Gáza melletti Netsarim területe, ahol szerintük „nagyszámú izraeli tankot” semmisítettek meg.

Irán azt is állította, hogy több izraeli F-35-ös vadászgépet semmisített meg a Beerszeba és a Holt-tenger között félúton fekvő Nevatim légibázison. Az Orosz Hírek is beszámolt a Nevatim légibázis elleni iráni rakétacsapásról, és az iráni Tasnim hírügynökségre hivatkozva arról adtak hírt, hogy a bázis megsemmisült.

Hirdetés

Forrás: NIF

Hirdetés
Hirdetés