Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ledobták a világ legnagyobb, nem nukleáris bombáját az oroszok

Hirdetés

Az orosz erők FAB-9000-es nehéz légibombát dobtak a harkivi Volcsanszk városára – számolt be róla a Portfolio.hu. A támadást több ukrajnai háborúval foglalkozó forrás is jelentette, az esetről felvétel is készült. A felvételen látszik, hogy egy orosz légibomba a város lakóházaira zuhan, majd a robbanást követően füstfelhő lepi el a városnegyedet. Nem csoda, hiszen a FAB-9000 egy több mint kilenc tonnás nem irányított légibomba, az 1950-es években fejlesztették.

– Az orosz légierő arzenáljában ez az egyik legnagyobb rombolóerejű nem nukleáris fegyver, valószínűleg először használták Ukrajna ellen az eszközt – írta a portál.

A több mint 9 tonnás tömegre és erre a gondolatra felhívnám a figyelmet: „Az orosz légierő arzenáljában ez az egyik legnagyobb rombolóerejű nem nukleáris fegyver”. Könnyen lehet ugyanis, hogy a FAB-9000-es használata üzenet volt Ukrajnának és a világnak: Ez az utolsó figyelmeztetés, és ha Kijev és a globalisták ezután is packáznak az oroszokkal, akkor szintet lépnek. Ezt a szintet azonban nagyon jó lenne, ha soha nem lépnék meg az oroszok, mert az a világunk pusztulását hozhatja.

Hirdetés

De egyelőre maradjunk a FAB-9000-es bombánál! Rákerestünk a lőszerrel kapcsolatos információkra, és találtunk egy részletes leírást. E szerint a bomba teljes hossza meghaladja az 5 métert, a test átmérője 1,2 méter, a termék tényleges súlya körülbelül 9,4 tonna. A lőszer körülbelül 4,3 tonna súlyú TNT töltéssel van felszerelve.

A bomba robbanásából származó lökéshullám garantáltan elpusztítja az ellenséget 55-57 méter távolságig. 200-225 méteres körzetben a bomba zúzódásokat és egyéb sérüléseket okozhat. A bombatest töredékei pedig több száz méterre szétszóródnak, megtartva gyilkos erejüket. A bombát mások mellett a Tu-22 repülőgépek tudják célba juttatni, minden szállító csak egy ilyen lőszert képes hordozni.

Hirdetés

Reménykedjünk abban, hogy a FAB-9000-es bombánál durvábbat soha nem vetnek be a világon, sőt, az lenne a jó, ha az orosz-ukrán háborúban sem nyúlna többi ilyen fegyverhez Moszkva. Egy ilyen lőszer nyomában ugyanis elhunytak és sebesültek tömkelege marad. Be kellene fejezni a háborút, és mihamarabb békét kellene kötni. Ez a világ érdeke!

Bekezdések nyomán

Hirdetés

Hirdetés