Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zavargásoktól tart a német rendőrség, elszabadulhat a pokol az Izrael elleni támadás évfordulóján

Hirdetés

Aggodalmát fejezte ki pénteken a német rendvédelmi szervek legnagyobb munkavállalói érdekképviselete, a Rendőrségi Szakszervezet (GdP) amiatt, hogy október 7-én, a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni támadásának évfordulóján zavargások lehetnek Németországban.

Jochen Kopelke, a GdP elnöke a Madsack német médiacsoporthoz tartozó regionális lapok közös szerkesztőségének (RedaktionsNetzwerk Deutschland – RND) nyilatkozva elmondta: a rendőrség határozott és következetes lépéseket tesz az erőszakos rendbontók ellen. Németországban valamennyi biztonsági hatóság fokozott létszámmal fog működni október 7-én.

Benjamin Jendro, a GdP berlini szóvivője úgy fogalmazott: a feszült hangulat miatt potenciálisan az egész várost érintő, gyorsan változó helyzetre készülnek, és “nagy aggodalommal” tekintenek az elkövetkező napokra. A szóvivő felidézte, hogy a közelmúltban több palesztinpárti megmozdulás antiszemita, erőszakos incidensekhez vezetett. Hozzátette azt is, hogy az új közel-keleti fejlemények is hatással lehetnek a berlini demonstrációkra.

Hirdetés

A Hamász fegyveresei 2023. október 7-én hajtottak végre terrortámadást Izrael ellen, 1200 embert megöltek, 240 embert pedig túszként a Gázai övezetbe hurcoltak. Izrael válaszul háborút indított a Gázai övezetben a Hamász ellen, ahol a helyi hatóságok szerint már több mint 41 ezer ember vesztette életét. A konfliktus hatására számos palesztinpárti demonstrációt tartottak világszerte, ezek közül több esetben erőszakba torkollt a megmozdulás, amelyet nem egy esetben nyílt antiszemita megnyilvánulások kísértek.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés