Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ennek sem fog örülni Magyar Péter: a magyarok többsége önteltnek és agresszívnak tartja

Hirdetés

A felsorolt pozitív tulajdonságokat csupán a felnőtt lakosság nagyjából harmada érzi igaznak a Tisza Párt elnökére.

A Tisza Párt elnökéhez elsősorban negatív tulajdonságokat kötnek a válaszadók, azok közül is leginkább az öntelt (58 százalék) és az agresszív (51 százalék) jelzőket – derült ki a Magyar Társadalomkutató felméréséből.

A kutatás arra is rámutatott, hogy

Hirdetés

a magyarok kevesebb, mint harmada tartja csak megbízhatónak Magyar Pétert.

Mint írták, felmérésükben arra kérték a válaszadókat, hogy 3 pozitív és 3 negatív jellemző közül nevezzék meg, melyeket érzik igaznak Magyar Péterre.

Megjegyezték, hogy a Magyar eddigi szerepvállalásához köthető ügyek – például a diszkóbotrány vagy a volt felesége lehallgatása – nyilvánvalóan szerepet játszanak a Tisza-vezér meglehetősen negatív megítélésében, hiszen a negatív jellemzők mindegyikét többen vélték igaznak Magyar Péterre, mint hamisnak.

Hirdetés

A magyarok többsége

  • önteltnek (58 százalék),
  • agresszívnak (51 százalék), valamint
  • tisztességtelennek (41 százalék).
Forrás: Magyar Társadalomkutató hivatalos oldala

A megkérdezettek szerint a Tisza-vezér megbízhatatlan

A pozitív tulajdonságokat, (őszinte, felelősségteljes, megbízható) csupán a felnőtt lakosság nagyjából harmada érzi igaznak Magyar Péterre (30-35 százalék), ez hozzávetőlegesen megfeleltethető a Tisza párt támogatottságának – ismertette a Társadalomkutató.

Hirdetés

A vizsgált tulajdonságok közül legkevésbé a megbízhatóság jellemző a pártelnökre a magyarok szerint (30 százalék), amiben feltehetően a be nem tartott politikai ígéretei és magánélete is szerepet játszanak – vonták le a következtetést a felmérést végző szakemberek.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés