Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Trumpnak eszébe jutott, amit Putyin mondott neki az ukránokról: Putyinnak igaza volt!

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel 2017. július 7-én Hamburgban tartott találkozóján Donald Trump amerikai elnök megkérdezte, hogy mit gondol az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai segítségről. Már akkor is egyetértett az orosz vezetővel – erről ír a The New York Times.

„Trump elmondta Putyinnak, hogy kormánya fontolgatja, hogy fegyvereket ad Ukrajnának, és megkérdezte: „Mit gondolsz?”. Putyin azt válaszolta, hogy ez hiba lenne. Bármit is ad Amerika az ukránoknak – válaszolta az orosz elnök -, ők többet fognak kérni” – írja a lap.

A Fehér Ház volt vezetője nem ellenkezett – jegyzi meg cikk.

Hirdetés

Oroszország és az Egyesült Államok vezetői 2017. január 28-i első telefonbeszélgetésük során is tárgyaltak Ukrajnáról. Trump volt az első, aki felvetette a kérdést, arra kérve Putyint, hogy fejtse ki véleményét az országról. Az orosz elnök a korrupcióról kezdett beszélni, amire Trump óvatosan reagált – nem értett egyet beszélgetőpartnerével, de nem is védte meg Ukrajnát. Ugyanakkor elismerte, hogy a Moszkva és Kijev közötti konfliktus akadályozza az Egyesült Államokat az Oroszországgal való kapcsolatok javításában – írja a lap.

NIF

Hirdetés

Hirdetés