Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A NATO által szállított fegyvereket és lőszereket foglalt le az orosz hadsereg Ugledarban

Hirdetés

Az orosz csapatok a NATO által szállított fegyverek és lőszerek nagy készletét foglalták le a donbasszi erődben, Ugledarban, miután kiszorították az ukrán erőket a városból – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

Ugledart, amely a Donyecki Népköztársaság (DNR) fővárosától, Donyecktől mintegy 50 kilométerre fekvő déli szektorában található, a hét elején szabadították fel az orosz erők. A város, amely 2022 augusztusa óta heves harcok színhelye, erősen megerősített, és egy dombon fekszik, a környéken számos magas betonépület található, ami lehetővé teszi a környező terep tűzvédelmét.

Hirdetés

A minisztérium szombati közleményében azt írta, hogy az orosz erők egy manőver végrehajtását követően elfoglalták a várost. A tisztségviselők a frontszolgálatosokra hivatkozva közölték, hogy az ukránok „a végsőkig ellenálltak”, aknákba és pincékbe bújva védekeztek a tüzérségi sortüzek elől. Az elkerülhetetlen bekerítéssel szemben azonban feladták a várost, és több mint 40 ukrán katona megadta magát.

A minisztérium hozzátette, hogy az orosz erők „jelentős trófeákat” zsákmányoltak a felszabadított városban, köztük elhagyott NATO-szabványos lőszereket és fegyvereket: Lengyel gyártmányú aknavetőket, török és amerikai gyártmányú automata gránátvetőket, kézifegyvereket és más felszereléseket.

Ugledar elfoglalására akkor került sor, amikor Oroszország folytatja a Donbasszban az offenzív hadműveleteket, miután az elmúlt hónapokban több tucatnyi város felett vette át az ellenőrzést.

Hirdetés

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy erői felszabadították a Donyecktől mintegy 25 kilométerre nyugatra fekvő Zselannoje-2 falut, nem messze az augusztus végén elfoglalt Zselannoje-1-től.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés