Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Árulkodó dátumok: Magyar Péter testvérének alkalmazása lehetett a megbízások záloga

Hirdetés

Magyar Márton röviddel azután kezdett dolgozni a PlanB Magyarország Kft.-nél, hogy testvére, Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatói posztját átvette. Ezt követően a Diákhitel Központ többmilliós szerződéseket kötött azzal a céggel, amely Magyar Mártont foglalkoztatta. Ez a tény megerősíti a gyanút, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által túlárazottnak ítélt szerződések mögött a Tisza Párt elnökének családi érdekeltségei állhattak, írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ Zrt. számos megbízást adott a PlanB Magyarország Kft.-nek, miután Magyar Péter 2019 júniusában átvette a vezetői tisztséget, és testvére augusztusban csatlakozott a céghez. Ezek közé a szerződések közé tartoznak olyan, a Kehi által nyilvánosságra hozott megbízások is, amelyek túlárazottak voltak vagy nem voltak megfelelően indokoltak.

A Media1 beszámolója szerint Magyar Márton 2019 nyarán kezdett el dolgozni a PlanB-nél projektmenedzserként, havi 300 ezer forintos fizetésért. Bár a Tisza Párt szerint Magyar Márton 2020 februárjában önként hagyta ott a céget, a konkrét okokról nem számoltak be. A párt továbbá hangsúlyozta, hogy Magyar Mártonnak nem volt rálátása a Diákhitel Központtal kapcsolatos munkákra.

Hirdetés

A Kehi összesen 52, a Diákhitel Központ által 2018 és 2020 között kötött szerződést vizsgált, amelyek értéke elérte az 1,4 milliárd forintot. Bár a beszerzési eljárások megfeleltek a jogszabályi előírásoknak, a hivatal szerint több esetben túlárazás és a valós verseny hiánya volt tapasztalható. A vizsgált szerződések között szerepeltek a PlanB-vel kötött megállapodások is, amelyekben a cég például 4 millió forintért készített egy 40 oldalas tanulmányt, oldalanként százezer forintért, valamint 4,4 millió forintot kapott egy 18 diából álló prezentációért.

Az ezek alapján felmerült gyanú szerint a Diákhitel Központ és a PlanB Magyarország Kft. közötti szerződésekben közrejátszhatott Magyar Péter családi kapcsolata a céggel.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés