Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ordas nagyot hazudott Hadházy Ákos, ezúttal egy iskolaigazgató buktatta le

Hirdetés

Miután Hadházy Ákos elkezdett blekavarni a zuglói politikába, úgy tűnt, újra feszültséget akar kelteni a kerületben. Ezúttal azonban nem járt sikerrel.

A független országgyűlési képviselő egy Facebook-bejegyzésében azt állította, hogy „miután a fideszes polgármesterjelölt elvesztette a választást Zuglóban, a tankerület leállította az iskolaudvarok felújítását”. Ezúttal azonban csúnyán pofára esett, – írja a Pesti Srácok.

Hirdetés

Az ügy előzménye, hogy tavaly tavasszal Borbély Ádám, a Fidesz zuglói elnöke, majd polgármesterjelöltje bejelentette: közbenjárt annak érdekében, hogy a Bosnyák téren építkező Bayer Construct Zrt. felújítsa 11 zuglói körzetes általános iskola udvarát. A felújítások tervezését és kivitelezését még bőven a kampány előtt kezdték meg az iskolák udvarain, melyből néhány még a tanévzárók előtt el is készülhetett. Borbély tevékenysége egyébként nemcsak Hadházy szemét szúrja, hanem még az előző városvezetés is feldühödött rajta, cserébe a zuglói választási bizottság meg is bírságolta a fideszes képviselőt, amiért részt vett az egyik körzetes általános iskola felújított udvarának átadásán. A bírsággal kapcsolatban akkor lapunknak Borbély megerősítette, hogy egyik iskolaudvar átadóján sem tett semmi olyat, amivel a választási akarat befolyásolására törekedett volna.

Úgy tűnik nagyon zavarja a baloldal szemét, ha valaki látható munkát hajt végre Zuglóban

A nyári szünetben aztán folytatódtak az udvarok felújításának munkálatai, erről Borbély részletesen be is számolt a közösségi oldalán. A bejegyzések alapján idén szeptemberben – tehát jóval a választások után – átadásra került a zuglói Németh Imre iskola és a zuglói Hajós Alfréd iskola udvara is. Borbély oldalán arról is beszámolt, hogy a fennmaradó iskolák udvarai is elkészülnek még ebben a tanévben.

Hirdetés

Hadházy Ákos azonban minderről máshogy értesült, majd kijelentette: a tankerület leállította az udvarok felújítását.

Az egyik zuglói iskola felháborodott szülei jelezték, hogy a nyári tanévzárót elmaradt, mert az iskola szerint megkezdődött az udvar felújítása. Aztán pár nap múlva kiderült, hogy mégsem történik ott az égadta világon semmi. Megkeresésemre az igazgató úr arról tájékoztatott,hogy valóban szerették volna a felújítást , de valóban bizonytalan ideig elhalasztották azt. A tankerület csak arról tájékoztatta őt , hogy a felújítás elmarad. De hogy meddig és miért, azzal forduljak hozzájuk.  Ezt az “odafordulást” megspórolom, mert egyrészt -törvénysértő módon- a tankerületek nem szoktak érdemben válaszolni nekem (sem), másrészt úgyis tudom, mi történt – írja Hadházy Facebook-posztjában.

Hirdetés

A független országgyűlési képviselő posztjában még le is írja, hogy ő ugyan nem járt utána sem az információknak sem pedig az őt felkereső szülők szavának hitelességét nem vizsgálta meg, mert ő bizony “tudja mi történt”. Ezt persze már magyarázni sem szükséges, hogy miért vérzik több sebből.

Hadházy hamis állításaira pár órával később megérkezett a posztban említett iskola igazgatójának válasza is, aki szerint Hadházy félreértette a válaszát.

Hirdetés

Levelemben úgy fogalmaztam, hogy az udvarfelújítást egy későbbi időpontban fogják elvégezni. Ez félreértésre ad okot. Tudomásom szerint udvarunk felújítása ebben a tanévben, legkésőbb 2025. augusztus 31-ig, meg fog valósulni

– írja közleményében Tószegi Attila, a Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola igazgatója.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés

Hirdetés