Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Izrael ENSZ-békefenntartókra támadt Libanonban

Hirdetés

Két békefenntartó katona megsebesült, szerencsére nem életveszélyesen, egy támadás során, melyet az ENSZ Libanoni Békefenntartó Missziója (UNIFIL) az izraeli hadseregnek tulajdonít. Az UNIFIL szerint csütörtökön az izraeli hadsereg a dél-libanoni székhelyüket vette célba. A RAI olasz hírcsatorna közlése alapján a sebesültek indonéz katonák, – írja a vg.hu.

Az UNIFIL jelentése szerint egy izraeli tank tűz alá vette az egyik megfigyelőállásukat a libanoni Nakúra határvárosban, ahol a két katona megsérült. Bár állapotuk nem súlyos, kórházi kezelésre szorulnak.

Hirdetés

Andrea Tenenti, az UNIFIL szóvivője, az ANSA olasz hírügynökségnek elmondta, hogy az izraeli támadások három létesítményüket is érintették, köztük a misszió központját és két olasz békefenntartók által üzemeltetett bázist. Az egyik olasz katonák szálláshelye és a misszió parancsnoksága között megszakadt a kommunikáció – jelentette az ANSA libanoni katonai hírszerzési forrásokra hivatkozva.

Az ENSZ békefenntartói évtizedek óta állomásoznak Libanonban, az izraeli határ közelében, ahol több mint tízezer katona, köztük indonéz, olasz, indiai, és magyar személyzet szolgál. Az UNIFIL hangsúlyozta, hogy a békefenntartók elleni szándékos támadás a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértésének minősül.

Hirdetés

Hirdetés