Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán: Ursula von der Leyen és Manfred Weber nyíltan bejelentették, meg akarják buktatni a magyar kormányt!

Hirdetés

A kormányfő a héten először kedden tartott sajtótájékoztatót Strasbourgban a soros elnökség programjáról, amelyet követően szerdán, az Európai Parlamentben csörtézett ellenfeleivel. Ezzel a témával indult a szokásos péntek reggeli interjú is, – írja a Pesti Srácok.

A műsorvezető először arról kérdezte Orbán Viktort, hogy miként értékeli a történteket, és azt, hogy a magyar kormány programját, intézkedéseit támadták a kritikusok. A kormányfő azt mondta:

Valóban egy érdekes helyzetben, a kellős közepén találtam magam. 

Elmondása szerint egy mély, átgondolt programot mutatott be, amely „kiváló szakmai munka” lett Bóka János vezetésével. De Európa bajaival nemcsak ők foglalkoznak, hanem a Draghi-jelentés is. Mint mondta, ezáltal lehetett volna ott egy fontos vitát tartani az európai ügyekről, de ehhez képest „láthatóan akik összejöttek, azok ilyen vérgőzös állapotban voltak, és nem vitát folytatni akartak, hanem egy „politikai pofozkodást képzeltek el.

Hirdetés

És nekünk rontottak. Amikor tízen jönnek az emberre az rock and roll, szóval rock and roll volt

– mondta Orbán Viktor. Hozzátette: annyira erősen estek neki a parlamentben, hogy attól tartott: ha nem válaszol elég határozottan, akkor „baleknak néznek bennünket.

Néhány lángos, tasli, az ott le is esett

Hirdetés

– tette hozzá nem sokkal később a saját reakciójáról beszélve, megjegyezve azt is, hogy minden tudását beleadta abba, hogy választ adjon a kritikákra. Majd azt mondta, hogy a vita színvonala „a béka feneke alatt volt, és őt is sokkolta, az, ami történt. 

Migrációs paktum, brüsszeli „zsoldosok ”

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy Brüsszel továbbra is a migrációs paktumot erőlteti, és szerinte továbbra is „zsoldosokat akarnak Magyarországra küldeni, és kormányváltást akarnak.

Hirdetés

De ehhez a magyaroknak is lesz egy-két szava, és mi ezt nem fogjuk tétlenül nézni

– tette hozzá, majd megjegyezte, hogy ezzel a brüsszeli tervvel szemben ellenállást jelentett be ezen a héten.  Hozzáfűzte azt is, hogy ha oroszbarátsággal vádolják meg őt, akkor azzal vág vissza, hogy valójában a brüsszeliek is üzletelnek az oroszokkal, csak próbálják eltitkolni.

Megjegyezte azt is, hogy Európában az emberek elvesztették a biztonságérzetüket, és a nyugat-európai emberek sem nézik jó szemmel azt, hogy miközben dolgoznak, aközben a „nem dolgozó migránsokat” ingyen eltartja az állam.

Hirdetés

Hát ezt nem tűrik sokáig. Ezért van, hogy egy fordulat következett be

– mondta, majd Németországra, Franciaországra és Hollandiára utalt ezzel kapcsolatban.

Egész Európa fordul, kell még egy kis idő, és be fognak állni egy migrációellenes vonalba

Hirdetés

– foglalta össze véleményét.

Egymilliós átlagkereset, 2025-ben berobban a gazdaság

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a gazdasági semlegesség szerinte 3-6 százalékos növekedést fog eredményezni. Hozzátette: Ezt még az idei év utolsó negyedévében nem fogjuk látni, de a 2025-ös első negyedévben már igen.

Beszélt arról is, hogy a lakhatás fontos téma lesz a jövőben, kész koncepciók vannak ezeken a területeken, „ezek jól állnak”. Ezen kívül jól haladnak a tárgyalások

Úgy látom, hogy meg tudunk állapodni a minimálbérről, és meg tudunk állapodni a béremelésekről is […] célunk, hogy egymillió forintos átlagkereset legyen Magyarországon

– fogalmazott Orbán Viktor (bár az egymilliós forintos átlagkeresetről továbbra sem mondta el, hogy mikorra várható).

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a közeli jövőben indulni fog egy Demján Sándor nevével fémjelezett kisvállalkozói program, bár ez még kidolgozás alatt áll.

Ezek meg fogják lendíteni a magyar gazdaságot 2025 első negyedévében […] aztán a brüsszeliek egyék meg, amit főztek!

– összegezte a kormányfő.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy az autóiparban zajlik az elektromobilitásra való átállás, és erre Magyarország már felkészült a most érkező beruházásokkal, többek közt az akkugyárakkal. Ezzel kapcsolatban leszögezte, hogy ha ez nem így volna, akkor az autógyárak elhagyhatnák az országot, és 3-400 ezer ember veszíthetné el a munkáját.

Ma már biztosra tudom mondani, hogy minden nagy autógyár itt marad […] ez óriási dolog, ezt még az emberek nem látják, de nyilvánvaló lesz, hogy 2-3 lépéssel a világ előtt jártunk, amikor az autógyártást átállítottuk

– fogalmazott.  Mint mondta, ezért is meri vállalni azt, hogy a következő évben a 3-6 százalékos lesz a gazdasági növekedés.

Majd – arra a kérdésre, hogy ennek fényében milyenek szerinte a magyar gazdaság kilátásai –, Orbán Viktor egyetlen szóval válaszolt.

Fényesek

– mondta a kormányfő, amivel véget is ért az interjú.

Forrás: Index – Pesti Srácok

Hirdetés