Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán kicsinálta: Mindenki, még a saját párttársai is Webert szidják

Hirdetés

Orbán Viktor hungarofóbnak bélyegezte az Európai Néppárt frakcióvezetőjét, miközben a zöldek azzal vádolják, hogy túl közel áll a szélsőjobboldali csoportokhoz. Ugyanakkor saját pártján belül is bírálatok érik, amiért túlzottan együttműködik a zöldekkel – írja Josef Kelnberger a Süddeutsche Zeitungban. A szerző szerint a politikus jelszava akár az is lehetne: „Sok ellenség, nagy becsület.”

Kelnberger rávilágít, hogy a német politikus politikai pályája számos sikert és kudarcot hozott számára, legnagyobb veresége pedig az volt, amikor nem sikerült elérnie az Európai Bizottság elnöki pozícióját.

A cikk felidézi a héten zajlott Weber-Orbán összecsapást az Európai Parlamentben, ahol Weber azzal támadta a magyar miniszterelnököt, hogy már túl van politikai csúcsán. Orbán erre azzal reagált, hogy Weber személyes indíttatásból támadja, mert ő akadályozta meg, hogy a német politikus az Európai Bizottság élére kerüljön.

Hirdetés

A szerző elismeri, hogy Orbán nem tekinthető a múlt figurájának, mivel az általa képviselt szuverenista tábor – amit a cikk szélsőjobboldalinak nevez – annyira megerősödött, hogy Weber sem tudja figyelmen kívül hagyni őket. A cikk arra is kitér, hogy a hírek szerint Weber gyakran bosszantja Markus Södert, a Keresztényszociális Unió vezetőjét.

Mandiner nyomán

Hirdetés

Hirdetés