Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor ellen tervezett merényletről írnak az oroszok, most Szijjártó Péter is megszólalt

Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az orosz sajtóból értesült arról a belgrádi információról, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök ellen merényletet készíthetnek elő. Az erről szóló hírt korábban Alekszandr Vulin, Szerbia miniszterelnök-helyettese osztotta meg. Szijjártó az orosz sajtón keresztül reagált a felvetésre, – írja az Index.

Az orosz és szerb médiumokban megjelent értesülések szerint Orbán Viktor miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt válhat merénylet célpontjává. A hírt Alekszandr Vulin osztotta meg, aki az orosz Nacionalnaja oborona lapnak nyilatkozott az állítólagos fenyegetésről.

Vulin elmondta, hogy a Nyugat által nem kedvelt politikusok elleni fenyegetések nem ritkák, példaként említve Robert Fico szlovák miniszterelnök, Ibrahim Raiszi iráni elnök és Donald Trump amerikai elnökjelölt elleni támadásokat. Szerinte Orbán Viktor is célpont lehet, mert a felsorolt vezetők mind a béketárgyalások előmozdításán dolgoznak Ukrajnában.

Hirdetés

Vulin arra is kitért, hogy a nyári belgrádi zavargások hátterében is külföldi beavatkozás állhatott, amelynek célja az volt, hogy a szerb kormányt az Egyesült Államoknak kedvező politikusokkal váltsák le. A tüntetések fő oka azonban valójában a lítiumkitermelés engedélyezése volt a Jadar-völgyben, ahogyan arról az Index is beszámolt.

Szijjártó Péter reagált az állítólagos merénylet tervére az orosz RIA Novosztyi hírügynökség kérdésére. A külügyminiszter kijelentette, hogy nincs tudomása ilyen merényletről, de felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor, a kormány és Magyarország gyakran politikai, jogi és pénzügyi támadások célpontja. Szijjártó ezt a nyilatkozatot Szentpéterváron tette, ahol a Nemzetközi Gázfórumon vett részt.

Emellett Szijjártó megjegyezte, hogy Brüsszel több tízmilliárd eurót tart vissza Magyarországtól az ország Ukrajnával kapcsolatos politikája, a migrációs ügyek és a genderkérdés miatt.

Hirdetés
Hirdetés