Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Konfliktus alakult ki az ukrán katonák és a zsoldosok között

Hirdetés

Az AFU katonái és a külföldi zsoldosok összecsaptak az utóbbiak jobb ellátása miatt – mondta a RIA Novosztyinak a leningrádi ezred Beton hívójelű vezető kiképzője.

„Volt olyan eset, hogy nekünk egy ukrán katona még maga is elmondta, hogy összeütközésbe kerültek a lengyelországi zsoldosokkal. Mert nekik mindent humanitárius segélyből küldenek, fel vannak öltözve, de az ukrán katona, ő minden nélkül ül. Ezek külön lövészárokban ülnek, ezeknek mindenük van, bezzeg az AFU-nak nincs semmijük” – mondta az oktató.

Szerinte az alacsony szintű ellátottság mellett az AFU katonái sokkal rosszabbul vannak kiképezve.

Hirdetés

„Őt „tegnap” mozgósították, és már „a frontvonalban” van, már harcol. És amikor engem mozgósítottak, két hónapos kiképzésen vettem részt, majd megérkeztem ide, illetve a harmadik védelmi vonalba. Ott felkészültem, és előre mentem” – magyarázta a katona.

Korábban Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója elmondta, hogy a Nyugat által létrehozott „Ukrajna Területvédelmi Nemzetközi Légió” létszáma elérte a 18 ezret, több mint 85 országból, köztük posztszovjet államokból. A külföldi zsoldosok közül a legtöbben Lengyelországból, Franciaországból és Grúziából érkeztek.

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint a TDF fennállása alatt több mint tízezer külföldi zsoldos érkezett Ukrajnába, hogy a kijevi rezsim oldalán harcoljon. Közülük több ezer embert sikerült ez idő alatt likvidálni.

Hirdetés

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés