Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Spanyol sajtó: Orbán Viktor mutathatná az utat Európának, ha engednék neki

Hirdetés

Hermann Tertsch, a Vox párt európai parlamenti képviselője cikkében dicsérte Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét, a strasbourgi felszólalása kapcsán, miközben élesen bírálta Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, amiért ellenségként kezeli Orbánt, – írja a Magyar Nemzet.

„Orbán leleplezi az Európai Uniót még mindig irányító, megbukott és romlott többséget” – írta Tertsch, utalva Orbán Viktor Európai Parlamentben elmondott beszédére. A spanyol politikus az El Debate hasábjain kifejtette, hogy Orbán Viktor bemutatta Magyarország terveit az EU soros elnöksége alatt, ám a vita inkább támadásokkal volt tele, egyesek még Hitlert is emlegették Orbán kapcsán, amit Tertsch irracionálisnak és tiszteletlennek nevezett.

Kiemelte, hogy Orbán reakciója higgadt és méltóságteljes volt, ahogyan az ülést megelőzően a sajtó kérdéseire is válaszolt, beleértve az ellenséges médiától érkező kérdéseket is. „Orbán két és fél órás sajtótájékoztatót tartott Strasbourgban, amihez hasonlóval ma egyetlen európai vezető sem merne előállni. Nyugodtan, komolyan és humorral válaszolt a túlnyomórészt kritikus magyar újságírók kérdéseire” – írta.

Hirdetés

Tertsch szerint Orbán Viktor népszerűsége Magyarországon a sikeres politikájának köszönhető, szemben más európai vezetőkkel. Ursula von der Leyent bírálta, amiért ellenségesen viselkedik Orbánnal szemben, és olyan politikákat támogat, amelyek szerinte már kudarcot vallottak, például a központosítás és a szocializmus. Kiemelte, hogy Orbán kritikus álláspontja az ukrajnai háborúval kapcsolatban is helyes, míg az EU jelenlegi stratégiája ebben a témában is megbukott.

Tertsch szerint a szerdai EP-ülésen a vita nem szólt érdemi kérdésekről, a képviselők inkább a magyar miniszterelnököt támadták, ami szerinte a parlament hírnevének mélypontját jelentette. „A plenáris ülés inkább hasonlított egy baloldali tinédzserek gyűlésére, ahol az volt a cél, hogy ki tudja a legdurvábban sértegetni Orbánt” – jegyezte meg.

Zoé Valdés, a kubai kommunista rendszerrel szemben álló író szintén kritizálta Ursula von der Leyent, amiért arrogánsan viselkedett Orbán Viktorral szemben. Szerinte az Európai Bizottság elnöke figyelmen kívül hagyta, hogy az EU-t a tagállamok irányítják, és az ő feladata azok szolgálata lenne. Valdés elítélte, hogy von der Leyen nem hallgatta meg Orbán válaszait, és viselkedését rossz példának nevezte a jövő politikusai számára.

Hirdetés

Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ madridi irodájának vezetője kiemelte, hogy Spanyolországban nagy érdeklődés övezte a magyar elnökségi tervekről szóló vitát. Orbán fellépését és válaszait meggyőzőnek és kimagaslónak értékelte a baloldallal és az EU globalista vezetésével szemben. Farkas hozzátette, hogy Orbán az európai patrióta erők egyik legfontosabb vezetője, és érdemi javaslatai vannak az európai emberek mindennapjait érintő problémák megoldására.

Farkas a spanyol El Debatében megjelent értékelésére is utalt, amely szerint Orbán megerősödve jött ki a vitából, míg a globalista vezetők elkerülték a valódi problémák, mint az illegális bevándorlás és a demográfiai válság tárgyalását.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés
Hirdetés