Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Pokolgépes merénylet történt Moszkvában

Hirdetés

Kedden reggel pokolgépes merényletet hajtottak végre egy vállalkozó ellen Moszkvában, amelyben hárman megsérültek – közölték az orosz hatóságok.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentése szerint a robbanás Moszkva délnyugati részén történt, amikor egy autóba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe. A támadás célpontja Viktor Misacsev volt, aki a Sejker Grupp nevű cég főigazgatója és társalapítója, – írja a Mandiner.

Hirdetés

A robbanás során Misacsev mellett megsérült a hatéves fia, valamint egy harmadik személy is.

Misacsev a detonáció következtében egyik karját elvesztette. A rendelkezésre álló információk alapján a robbanószerkezet akkor aktiválódott, amikor a vállalkozó megpróbálta eltávolítani azt az autóról.

Az orosz hatóságok több lehetséges indítékot is vizsgálnak. Az egyik elmélet szerint a merénylet összefüggésben lehet Misacsev üzleti tevékenységével, de nem zárják ki a személyes konfliktus lehetőségét sem.

Hirdetés

A Sejker Grupp kozmetikai termékek forgalmazásával foglalkozik, valamint éttermeket és bárokat üzemeltet Oroszország különböző nagyvárosaiban.

A nyomozás megállapította, hogy a robbanószerkezetet a gépkocsi motorháztetőjéhez, a vezetőülés közelébe szerelték fel. A házi készítésű bomba körülbelül 50 gramm trotilnak megfelelő robbanóerővel bírt.

Hirdetés
Hirdetés