Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Amerikából érkezett a nyilatkozat Ukrajna feltétel nélküli megadásáról

Hirdetés

Ukrajna vereségre áll a konfliktusban, és végül megadásra kényszerülhet – állította Scott Ritter, korábbi amerikai hírszerző egy YouTube-interjúban, amelyet a ria.ru idézett.

Az Egyesült Államokból érkezett nyilatkozat azzal a kijelentéssel foglalkozott, hogy Ukrajna feltétel nélküli kapitulációja elkerülhetetlen. Ritter szerint az ukrán hadsereg a fronton szétesőben van, és a harcok végül Oroszország feltételei szerint zárulnak majd, miközben a Nyugat nem lesz képes érvényesíteni a saját elképzeléseit, ahogy korábban a minszki megállapodások során próbálta.

Ritter úgy véli, a Nyugat már nem számít megbízható partnernek.

Hirdetés

Vlagyimir Putyin, az ukránok Kurszki terület elleni támadása után hangsúlyozta, hogy nincs esély a tárgyalásokra azokkal, akik civileket és polgári létesítményeket támadnak, vagy veszélybe sodorják az atomerőműveket. Jurij Uzsakov, az orosz elnök tanácsadója hozzátette, hogy Moszkva továbbra is fenntartja korábbi békejavaslatait, de jelenleg nem folytat tárgyalásokat Kijevvel.

A javaslatok tartalmazzák a Krím, Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiók orosz területként való elismerését, Ukrajna semleges és atomfegyvermentes státuszának biztosítását, demilitarizálását és a nácizmus elleni harcot, valamint az Oroszországgal szembeni szankciók feloldását. Kijev azonban ezeket a feltételeket elutasította.

Hirdetés

Magyar Hírlap nyomán

Hirdetés