Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Ha Donald Trumpon múlik, Imane Helif többé nem győzi le Hámori Lucát

Hirdetés

„Az nem történhet meg, hogy férfiak vegyenek részt egy női mérkőzésen” – fogalmazott a republikánus politikus.

Donald Trump elnöki rendelettel tiltaná meg, hogy biológiai férfiak női sportversenyeken induljanak a transzneműekkel kapcsolatos politikai irányelvek értelmében. A volt elnök és jelenlegi republikánus elnökjelölt szerdán egy Georgia államban tartott kampányrendezvényen beszélt erről, amelyet nőknek szerveztek.

Trump olyan esetekre hivatkozott, amikor női sportolók sérüléseket szenvedtek, mert egy náluk fizikailag erősebb transznemű versenyzővel kellett szembenézniük. Szerinte ezek a sportolók tisztességtelen előnyben részesülnek.

Hirdetés

„Teljesen leállítjuk ezt. Nem történhet meg, hogy férfiak női versenyeken szerepeljenek” – hangsúlyozta Trump.

Az elnökjelölt utalt arra is, hogy felháborodást váltott ki az idei olimpián részt vevő, biológiailag férfi bokszoló, Imane Helif, aki a magyar Hámori Lucát is legyőzte.

A kampányeseményen Trump továbbá ígéretet tett arra, hogy megvonja a „menedékváros” státuszt azoktól a városoktól, amelyek nem működnek együtt a szövetségi hatóságokkal az illegális bevándorlók elleni fellépés során. Hivatkozott a georgiai egyetemistára, Laken Rileyra is, akit egy nemrégiben érkezett és szabadon engedett illegális bevándorló gyilkolt meg.

Hirdetés

Hirdetés