Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Ez fura: a németek segítik az orosz hadsereget?

Hirdetés

A Tagesschau nyilvánosságra hozta egy kutatás eredményét, amely azt bizonyítja, hogy német cégek – az EU embargója ellenére – hadieszközök gyártására használt, vagy kettős felhasználású modern szerszámgépeket adnak el a Kremlnek.

Azt már tudjuk, hogy az álszent Európai Unió mindenképpen azt akarja, hogy Magyarország teljesen szakadjon le az orosz energiahordozókról. Vagyis, tegye magáévá Brüsszel totális embargós politikáját. Nem tetszik neki, hogy hazánk előzőleg keresztülvitte, hogy a csővezetéken szállított orosz fosszilis energiahordozók mentességet kapjanak az embargó végrehajtása alól.

Aztán Washingtonból jött a parancsolat, ha nem is violaszín pecsét alatt, hogy Brüsszelben találjanak ki valamit, hogy Magyarország mégse kapja meg a szükséges kőolajat és földgázt. Kijevnek persze kapóra jött az ötlet és sebtében közölte, hogy korlátozza a Magyarországra szánt orosz olaj szállítását és év végén felmondja a gáztranzit szerződést is. Mindezt azzal az indokkal, hogy Moszkva ezekből a bevételeiből finanszírozza a háborút.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy a leghangosabban az embargó mellett szónokló országok azok, amelyek indiai és török közvetítéssel vesznek orosz olajat.

Nyilván úgy gondolják, hogy a Kreml ezeknek a bevételeiből egy dollárt sem költ fegyverkezésre. Ez a pénz csak és kizárólag a rászorulók szociális megsegítését szolgálja. Más nem is képzelhető el.

De nagyon is elképzelhető, ha nem is ez, hanem az, hogy a német nagyvállalatok közvetlenül hozzájárulnak az orosz hadiipari termeléséhez. Brutális ez a tény, annak fényébe, hogy Berlin eddig mindent megtett Ukrajna győzelméért és Oroszország vereségéért.

Hirdetés

Viszont a Tagesschau, az ARD német közszolgálati rádió regionális adásainak sugárzója nyilvánosságra hozta egy kutatás eredményét, amely azt bizonyítja, hogy német cégek – az EU embargója ellenére – hadieszközök gyártására használt, vagy kettős felhasználású modern szerszámgépeket adnak el a Kremlnek.

Tehát, a német gépgyártó cégek termékei segítenek Oroszországnak. A tavalyi évben legalább 300 német, a legmodernebb, számítógép által vezérelt szerszámgépet szállítottak Moszkvának. Ezek a berendezések elsősorban a jármű és lőszergyártásban használatosak. A jelentés 30 olyan német gyárat jelöl meg, amelyektől Oroszország gépeket szerzett be. A vizsgálat szerint, Moszkva ezeket a gépeket elsősorban, legalább nyolcvan százalékban a hadiipari termelés szolgálatába állította.

Ha az adatok hitelesek, akkor azt kell mondani, hogy az ukrán fronton folyó öldöklés egyik haszonélvezője Németország. Így viszont elfogadhatatlan az az uniós elvárás, hogy Magyarország teljesen szakadjon le az orosz energiahordozókról. Hazánk kényszerhelyzetben van, mert az orosz fosszilis energiahordozóknak nincs alternatívája.

Hirdetés

De nem is ez a lényeg. A nyugati mentalitás szerint, minden erkölcsi normát felülír a profit. Az ukránok is tudják, hogy a németek hamiskártyások, cinkelt lapokkal játszanak. Mindenki tud mindent, aztán jön „A baráti összeborulás” című színjáték. Az ukránok ismét több fegyvert és lőszert követelnek a „barátoktól”, többek között Németországtól, persze erre válaszul az oroszok a német szerszámgépekkel még több fegyvert gyártanak.

Így az oroszok és az ukránok német fegyverekkel, illetve német szupermodern gépekkel gyártott orosz harci eszközökkel küzdenek egymás ellen.

A pénznek valóban nincs szaga.

Hirdetés

A szerző a Magyar Hírlap főmunkatársa

G. Fehér Péter – Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés