Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Az elítélt Fekete-Győr elmondta, varsói mintára vennék át a hatalmat Magyarországon

Hirdetés

A Momentum beismerte, hogy a magyar baloldal a lengyel kormány megbuktatásához alkalmazott, Brüsszel által támogatott stratégiát szeretné követni Magyarországon is. Fekete-Győr András, a párt korábbi elnöke, akit jogerősen elítéltek, kijelentette, hogy a „varsói modellt” kívánják megvalósítani, amely egy erőteljes politikai leszámolásra épülne. A bírósági ítélet után Fekete-Győr elmondta, hogy célja, hogy „jó példákat” hozzanak haza a lengyel kormányváltásból, és ezeket 2026-ban alkalmazzák a rendszerváltás érdekében – számolt be a Magyar Nemzet.

Fekete-Győr ezzel elismerte, hogy a Momentum régóta aktívan dolgozik Magyarország kormányzati rendszerének megváltoztatásán. Az elbukott parlamenti mandátumát Cseh Katalin veszi át, aki korábban sokszor bírálta Magyarországot az Európai Parlamentben, és most a magyar törvényhozásban képviselheti a brüsszeli liberális elit érdekeit.

Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint Lengyelország példájából világosan látható, hogy a progresszív erők milyen tervet követnek Magyarországon. Donald Tusk a „liberális demokrácia” helyreállítására hivatkozva jogsértő intézkedéseket hozott Lengyelországban, miközben Brüsszel hallgatott.

Hirdetés

Szikra szerint a magyar baloldal is ugyanezt a modellt próbálja megvalósítani, amely erőszakos politikai leszámolást foglal magában, Fekete-Győr kijelentése pedig ezt nyíltan beismeri.

Mandiner nyomán

Hirdetés

Hirdetés