Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Felmérést végző intézet vezetője: mégsem vezet a Tisza Párt

Hirdetés

Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont igazgatója a Partizán műsorában kifejtette, hogy bár a kutatóintézetük legfrissebb felmérése szerint a biztos pártválasztók körében a Tisza Párt két százalékkal megelőzte a Fideszt, valójában ez nem tekinthető pontos eredménynek, – írja a Mandiner.

Hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt előnye hibahatáron belüli, és a megkérdezettek mindössze 64%-a tartozott a biztos pártválasztók közé. A teljes népesség körében viszont a Fidesz vezet, 29%-os támogatottsággal, szemben a Tisza Párt 26%-ával. Róna szerint, aki csak a biztos szavazók adataira alapozza azt, hogy a Tisza vezet, az nem veszi figyelembe a statisztikai hibahatárt.

Hirdetés

A választói áramlások elemzéséből az is kiderült, hogy a Fideszből a Tisza Párthoz átáramlók aránya mindössze 3%, és az idei európai parlamenti választások óta ez az arány kevesebb mint 1%. Róna elismerte, hogy Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője nem tudta jelentős számban megszólítani a fideszes szavazókat, amely egyik legfőbb célja volt.

A népszerűségi rangsorban Orbán Viktor áll az élen 32%-kal, őt Szijjártó Péter követi 31%-kal, míg Magyar Péter 30%-kal Hadházy Ákos szintjén mozog. Róna hozzátette, hogy Magyar Péter stílusa különösen a női választók körében nem népszerű.

Hirdetés

Szavazók mozgása a Partizán-kutatás szerint. Fotó: Képernyőkép

Összegzésképpen Róna megállapította, hogy ha most lennének a választások, a Fidesz több mandátumot szerezne a Tisza Párttal szemben.

Hirdetés

Mandiner nyomán

Hirdetés