Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kiderült, mi segítheti győzelemhez a volt elnököt

Hirdetés

Nem vitatható, hogy Taylor Swiftnek nincs komoly befolyása az amerikai elnökválasztás eredményére.

Az énekesnő nemrég bejelentette, hogy a 2024-es választáson Kamala Harris alelnököt támogatja, akit „harcosnak” nevezett, mivel szerinte Harris azokért az értékekért küzd, amelyek neki is fontosak. Swift bejegyzésében „tehetséges vezetőnek” is titulálta Harrist.

Donald Trump azonban nem volt meglepve Swift döntésétől, mondván, az énekesnő „nagyon liberális”, és szerinte ez a választás a piacon is hatással lehet rá.

Hirdetés

Bár sokan azt hitték, hogy Swift támogatása segíthet a Demokrata Párt jelöltjének, egy hónappal később úgy tűnik, nem hozott számottevő változást. Trump ugyanakkor Robert F. Kennedy Jr. és Elon Musk támogatásából profitálhat – írja a Portfolio.

Taylor Swift közösségi médiás aktivitása önmagában nem feltétlenül jelent valós szavazatokat, bár egyes kampányok, mint például a választói regisztrációs akciója, rövid távon jelentős eredményeket hoztak. Amikor Harris mellett állt ki, 300 ezer látogatót irányított a regisztrációs weboldalra, de ez a hatás hamar elmúlt.

Az Economist elemzése szerint Swift követői között már eleve sok demokrata szavazó van, így hatása korlátozott a választás kimenetelére.

Hirdetés

Ezzel szemben Robert F. Kennedy Jr., aki korábban független jelöltként indult, de Trump mellett állt ki, sokkal jelentősebb befolyással bírhat. Nate Silver, a FiveThirtyEight alapítója szerint Kennedy támogatása különösen a republikánus szavazótábor egy részét vonzotta Trumphoz.

Elon Musk befolyása is erősödött azóta, hogy megvásárolta a Twittert (ma X), mivel képes irányítani, hogy milyen üzenetek jutnak el a felhasználókhoz. Az ő támogatása szintén előnyt jelenthet Trump számára a Republikánus Pártban.

Mandiner nyomán

Hirdetés
Hirdetés