Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Váratlan ajánlatot kapott Putyin: Zelenszkij szeretné befejezni a háborút

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij jelentős bejelentést tett: az ukrán elnök szerint a béketárgyalások megkezdésének első lépése az lenne, ha Oroszország leállítaná az ukrán energia-infrastruktúra elleni légitámadásokat – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó a Financial Times cikke alapján.

Zelenszkij úgy fogalmazott: „Ha előrelépés történik az energiaügyek és a hajózás terén, az jelezheti, hogy Oroszország készen áll a háború lezárására.”

Az ukrán elnök egy megállapodási ajánlatot is tett Oroszországnak: amennyiben Moszkva leáll az ukrán energetikai célpontok támadásával, Kijev is felhagy az orosz energiaellátás elleni akciókkal. Az ajánlat része továbbá a teherhajók elleni támadások felfüggesztése is, amit a lap a háború aktív szakaszának végéhez vezető lépésként értékel.

Hirdetés

A Financial Times hozzátette, hogy Zelenszkij kijelentésében szerepet játszhat a frontvonalon tapasztalható helyzet. Az ukrán erők a kurszki betörés óta nem értek el áttörést, sőt, visszaszorulnak a közel ezer kilométeres fronton.

A Mandiner keddi beszámolója szerint Ukrajna egyre nehezebb helyzetben van, és Zelenszkij hamarosan már katonai erők hiányával is szembesülhet.

Mandiner nyomán

Hirdetés
Hirdetés