Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A Partizán politikai szakértője szerint mindegy, hogy Magyar Péter igazat mond-e

Hirdetés

Magyar Péter szakítani akar a gazdasági semlegesség politikájával – jelentette be a Tisza Párt elnöke az október 23-i rendezvényen, amelyet élőben közvetítettek a Partizán stúdiójában, amit a Mandiner szemlézett.

Ezzel Magyar Péter válaszolt Orbán Viktor és a kormány által képviselt „konnektivitás” politikájára, amely szerint mindenkivel kereskedni kell. A Tisza Párt vezetője viszont úgy véli, Magyarországnak nem gazdaságilag semlegesnek, hanem baráti kapcsolatokat ápolónak kell lennie, és nem „kompországnak”, hanem hídnak kell működnie.

Amikor Gulyás Márton ezzel kapcsolatos kérdését feltette a műsor vendégeinek, nem igazán tudtak konkrét választ adni. Magyari Péter, a Válasz Online újságírója úgy vélte, hogy ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani, és hozzátette, hogy az EU tagállamai közül sokan nyíltan és aktívan kereskednek Kínával és Oroszországgal is.

Hirdetés

Ruff Bálint, a Partizán politikai szakértője szintén bizonytalan volt Magyar Péter pontos szándékaival kapcsolatban, de úgy vélte, hogy a pártelnök valószínűleg a „kompország” szerep felszámolására utalt. „Nagy különbség van a híd és a komp között” – tette hozzá.

A Tisza Párt költségvetési terveiről Magyari megjegyezte, hogy szinte mindegy, miből finanszíroznák azokat, hiszen Magyarország történetében mindig többet költött, mint amennyi bevétele volt. Szerinte nem kell aggódni a túlköltekezés miatt.

Ruff Bálint is egyetértett, és hozzátette: „Magyar Péter azt mondta, hogy megvalósítja a terveit, és biztosítva van rá a fedezet. Hogy valóban annyi lesz-e, mint amit állít, az már másodlagos.” Ruff szerint a magyar politikában nem szükséges előre elkészített költségvetési terveket bemutatni.

Hirdetés

Mandiner nyomán

Hirdetés
Hirdetés