Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Németország minden határt átlépett Magyarországgal szemben

Hirdetés

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) által megszólaltatott szakértő szerint a német külügyminisztérium nagykövetekkel szemben támasztott elvárásai túlmennek az ésszerű közdiplomácia határain. Magyarországon például Julia Gross, a budapesti német nagykövet, nyíltan az ellenzék mellett foglalt állást.

A német külügyminisztérium célja, hogy nagykövetei az adott országokban aktív közszereplőkké váljanak, írja a FAZ, és a cikk Gross magyar választókhoz intézett beszédét hozza fel példaként a német egység napján. A beszéd politikai állásfoglalása miatt a budapesti kormány bekérette a nagykövetet a Külügyminisztériumba.

Ulrich Schlie, a bonni Kissinger Tanszék munkatársa szerint az ilyen esetek már túlmutatnak a közdiplomácia céljain. A cikk azt is megjegyzi, hogy nemcsak nagykövetek szembesülnek most politikai ellenállással, legyen szó Orbán Viktorról Magyarországon vagy a PiS képviselőiről Lengyelországban, de Annalena Baerbock német külügyminiszter is nemrég nyilvánosan csatlakozott a Donald Trump elleni közösségi médiakampányhoz, – írja a Mandiner.

Hirdetés
Hirdetés