Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Baranyi Krisztina magának fizetést emel, miközben a lakosokat sarcolja

Hirdetés

Baranyi Krisztina, a Kétfarkú Kutyapárt politikusa, jelentős adóemeléseket vezetett be Ferencvárosban, miután új, baloldali városvezetés támogatásával kiépítette saját minidiktatúráját – számolt be róla a Metropol. A polgármester az első testületi ülésen azonnal megemelte a saját és alpolgármesterei fizetését, majd a második ülésen újabb terheket rótt a lakosságra, hogy fedezze a költségeket.

Baranyi előterjesztésében rejtetten szerepelt a helyiségek bérleti díjának emelése, valószínűleg azért, hogy ne okozzon túl nagy felháborodást az éves lakossági parkolási díj drasztikus növelése mellett. A polgármester döntéseivel úgy tűnik, a lakosság kerül hátrányos helyzetbe, miközben az új baloldali testület jóváhagyta a közvagyon egy részének eladását is. A testület a metróállomás feletti terület rendezéséről is döntött, amely Baranyi tavalyi tervét követi, amit az előző testület pazarlónak ítélt meg.

A bérleti díjak és az éves lakossági parkolási díj drasztikus emelésére került sor, a Fidesz-KDNP képviselői szerint ezek az intézkedések nem segítik a lakosságot, és nem oldják meg a parkolóhelyhiányt Ferencvárosban. A parkolási díj emelését az önkormányzat az 2021 óta kiesett gépjárműadó-bevétel pótlásaként indokolta, azonban azt nem tisztázta, hogy a befolyt összeget mire fordítják.

Hirdetés

Torzsa Sándor, az MSZP-DK képviselője, a parkolási díjak emelését hibás döntésnek tartja, szerinte inkább az átmenő forgalmat generáló autósoknak kellene magasabb díjakat fizetniük, mivel ők a forgalom 60%-át teszik ki. Az intézkedés a klímaváltozásra és a zöldítésre sem ad érdemi választ.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, a metrómegálló feletti terület felújítását erősen túlárazottnak találja, és hangsúlyozza, hogy ez a projekt nem szolgálja a ferencvárosiak érdekeit, mivel a terület átmenő forgalmi terület, amely több kerületet is érint. Az Ecseri úti metrómegálló rendezése során a várható költségek valószínűleg jócskán meghaladják a tervezett 1,7 milliárd forintot, és a kerület sok családja még mindig komfort nélküli bérlakásokban él, ezért a projekt elgondolásának átgondolatlansága egyértelmű.

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés
Hirdetés