Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

New York Times info: a Koreai Néphadsereg több ezer katonáját szállították a kurszki régióba

Hirdetés

Az Egyesült Államok értesülései szerint a Koreai Néphadsereg egyik elit egységéhez tartozó több ezer katonát átszállították az oroszországi Kurszki régióba – számolt be a The New York Times információi alapján a Lenta.ru. Két amerikai és egy ukrán tisztviselő úgy véli, hogy ezek az észak-koreai katonák várhatóan részt vehetnek egy közelgő orosz ellentámadásban, amelynek célja az ukrán csapatok visszaszorítása az elfoglalt területekről. Az amerikai források ugyanakkor nem tudják pontosan, milyen szerepük lenne a harcokban.

A NYT informátorai szerint az észak-koreai katonai kontingenst hajóval szállították Vlagyivosztokba, majd onnan Il–76-os szállító repülőgépekkel küldték tovább Kurszk térségébe. Egy magas rangú ukrán tisztviselő szerint október 28-ára, azaz hétfőre, akár 5000 észak-koreai katona is megérkezhet az orosz frontvonalhoz.

Korábban Kim Jonggyu, Észak-Korea külügyminiszter-helyettese is reagált a médiában elterjedt híresztelésekre, miszerint észak-koreai katonák érkeznének az ukrajnai konfliktus övezetébe, hangsúlyozva, hogy amennyiben ilyen műveletre sor kerülne, az összhangban lenne a nemzetközi jog normáival.

Hirdetés

Magyar Hírlap nyomán

Hirdetés