Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A kutyapárti többség azonnal elvonta az egyházak támogatását Hegyvidéken

Hirdetés

A XII. kerület képviselő-testülete, amelyben a Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) rendelkezik többséggel, csütörtökön úgy döntött, hogy megszünteti az egyházak, egyházi szervezetek és cserkészcsapatok számára korábban rendelkezésre álló, különálló pályázati támogatási lehetőséget. Ez a döntés, az egyik első lépés a Kovács Gergely (MKKP) vezette önkormányzat részéről, jól mutatja, hogy fontosnak tartották az egyházi közösségektől való megvonását ennek a támogatási formának.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a helyi egyházi közösségek számára ne legyen külön pályázati lehetőség Hegyvidéken” – nyilatkozta a Magyar Nemzet számára Fonti Krisztina, a kerületi Fidesz–KDNP-frakció vezetője, aki korábban alpolgármesterként e területért is felelt. Elmondása szerint a legutóbbi népszámlálás alapján a XII. kerületben 25 ezer ember vallotta magát vallásosnak.

Fonti Krisztina hangsúlyozta, hogy ezek a közösségek jelentős társadalmi szerepet töltenek be, és nem tekinthetők más civil szervezetekkel egyenértékűnek. Emlékeztetett rá, hogy a választási kampány során a Fidesz–KDNP már előre jelezte a Kétfarkú Kutya Párt programjának kockázatait.

Hirdetés

„Sajnos beigazolódott, hogy jogos volt az aggodalmunk. Kovács Gergely a kampány során került minden egyenes választ, és nyilván nem akarta elriasztani a hívő szavazókat, ezért nem volt velük őszinte. Azonban a választás után nem sokkal már nyíltan beszélt arról, hogy átalakítja a civil szervezetek támogatási rendszerét, mivel korábban ezek nagy része egyházi szervezetekhez került, és ő ezen változtatni kíván. Most meg is tette” – fogalmazott Fonti Krisztina. Hozzátette: mindent megtesz azért, hogy a hegyvidéki egyházi közösségek újra támogatáshoz juthassanak.

Hirdetés