Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Robert Fico: A merényletkísérletek folytatódnak, újabb fegyverest fogtunk el

Hirdetés

Robert Fico szlovák miniszterelnök egy interjúban újabb részleteket osztott meg a nyitrabányai merényletről, és elmondta, hogy nem ez volt az egyetlen támadási kísérlet ellene. Az Index beszámolója szerint a kormányfő egy nyilvános eseményén nemrégiben egy másik fegyveres férfit is őrizetbe vettek.

Fico a Standardnak adott interjújában további információkat közölt a nyitrabányai támadóról és egy másik férfiról, aki töltött fegyverrel jelent meg egy rendezvényen, ahol a miniszterelnök is jelen volt.

„Szerencsém volt. De ennél többet most sem szeretnék mondani” – fogalmazott a kormányfő.

Hirdetés

Az interjúban két meglepő tény is kiderült: Fico elmondása szerint a nyitrabányai támadó, Juraj Cintula, egy konkrét politikai párt aktivistája, rendszeresen részt vett gyűléseken és ott nagyon aktívan viselkedett.

Úgy tűnik, a támadás nem hirtelen ötlet volt:

„Három alkalommal is megjelent olyan rendezvényeken, ahol én is ott voltam. Mindannyiszor fegyverrel érkezett” – nyilatkozta Fico.

Hirdetés

A miniszterelnök ellen irányuló kísérletek azóta is folytatódnak. „Sajnos ezek a próbálkozások nem értek véget. Volt egy eset Duklánál, amelyről a közvéleményt még nem értesítették” – mondta Fico.

Hozzátette, hogy egy embert letartóztattak, aki az Ukrajnával kapcsolatos nézetei miatt gyűlöletet táplált iránta.

„A férfinál fegyver volt, de szerencsére nem jutott be abba a zónába, ahol a politikusok tartózkodtak, csak a civil látogatóknál. A fémdetektoros ellenőrzésen átjutott, majd kiderült, hogy töltött fegyverrel érkezett.”

Hirdetés

Az interjúban Fico Ukrajnával kapcsolatos kérdéseket is érintett, beleértve az Ukrajnán keresztül érkező gázimport jövőjét és az ukrán kormány potenciális nyomásgyakorlását a közös kormányülések során. Szó esett arról is, hogy képes lesz-e ellensúlyozni az ukrán miniszterelnök, Denisz Smihal nyomását.

Hirdetés