Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírek

Üvegház-étterem nyílt Amszterdamban: így lehetne megoldani a távolságtartást

Hirdetés

A koronavírus-járvány egyre gyakrabban ébreszti fel az emberek találékonyságát, nem utolsósorban azokét, akiket a karantén üzleti szempontból is hátrányosan érint, – írja a Szeretlek Magyarország.

Egy amszterdami étterem már a következő hónapok óvatos nyitási próbálkozásait szem előtt tartva állt elő egy merész megoldással. A Mediamatic ETEN olyan kis üvegházakat telepít a város keleti rakpartján lévő teraszára, ahol könnyedén be lehet tartani a közösségi távolságtartás szabályait, amíg a fertőzésveszély tart. Ezek a „szeparék”, a szó eredeti értelmének megfelelően elválasztják egymástól az étterem vendégeit.

Egy-egy üvegházban legfeljebb 2-3 ember vacsorázhat. Ezzel nemcsak az idegenektől való fertőzéstől óvják meg őket, hanem még az intim hangulatot sem zavarják mások – írja a People.

Hirdetés

E szolgáltatás egyelőre kísérleti stádiumban van, gyertyafényes, négyfogásos vegetariánus vacsorákat kínálnak családoknak, vagy közeli munkatársaknak. A teljes körű nyitáshoz a kormány engedélyére van szükség, de az érdeklődők már jó időre lefoglaltak minden üvegházat. A felszolgálók kesztyűt és átlátszó arcvédő pajzsot viselnek, az ételt pedig hosszú nyelű tálcákon nyújtják át a vendégeknek.

Az eddigi tapasztalatok igen kedvezőek, a vendégek szerint e „szeparék” hangulata kifogástalan, és az étkek is finomak.

Hollandiában május 19-ig zárva tartanak az éttermek, de a helyi vendéglátóipari szövetség szerint utána is korlátozni fogják az egyszerre fogadható vendégek számát, és fenntartják a szükséges óvintézkedéseket.

Hirdetés

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hirdetés