Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

AP: az ukránok felhagytak az amerikai Abrams harckocsik használatával

Hirdetés

Ukrajna felhagyott az amerikaiak által átadott Abrams harckocsik használatával, mert az orosz drónok tevékenysége miatt túlságosan sebezhetővé váltak a harctéren – idézte az Associated Press (AP) hírügynökség az amerikai katonai tisztviselőket.

“Egyelőre a tankokat kivonták a frontvonalból, és az USA együtt fog dolgozni az ukránokkal a taktika megváltoztatásán, mondta Christopher Grady admirális, a vezérkari főnökök egyesített vezérkarának alelnöke, és egy védelmi minisztériumi tisztviselő, aki névtelenség mellett megerősítette a lépést” – írja az AP.

A drónok széleskörű használata a harctéren azt jelenti, hogy “nincs olyan nyílt terep, amelyen csak úgy át lehet hajtani a felfedezéstől való félelem nélkül” – mondta egy másik meg nem nevezett magas rangú Pentagon-tisztviselő.

Hirdetés

2023 szeptember végén a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának stratégiai kommunikációs koordinátora, John Kirby azt mondta, hogy az amerikai Abrams harckocsik első szállítmánya megérkezett Ukrajnába, Washington összesen 31 harcjárművet ígért Kijevnek.

Mint az amerikai média elismerte, az elmúlt két hónapban már legalább öt Abrams harckocsit semmisítettek meg Ukrajnában. Emellett orosz harci gépek tucatnyi német Leopard harckocsit, több brit Challenger-t és francia AMX-10RC harckocsit lőttek ki.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés