Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Mutatjuk Jakab elszólását: maga árulta el gyenge pontját

Hirdetés

Nincs jó válasza a Jobbik-elnöknek arra a kérdésre, hogy miért állt össze a magyar melósok napjait megszorító szoci ex-kormányfővel.

Ha a Tisztelt Olvasó látott már öt percet a jelenlegi Parlament üléséből, akkor maga is megtapasztalhatta, hogy a jobbikosok úgy viselkednek ott, mintha a kocsmában lennének. Üvöltözés, balhézás, direkt szabályszegések – ebből élnek a közösségi médiában, ahol egy szűk, de hangos kisebbség kegyeit keresik, hogy megnyerjék a Karácsony-közeli Telex (röviden:Karex) lájkbajnokságát. A vájfülűek pedig azt is tudhatják, hogy az Országgyűlési Napló megörökíti a legprimitívebb közbekiáltásaikat is.

Ezúttal például Jakab Péter Jobbik-elnökét, aki régóta küzd egy alapvető hitelességi problémával. Pártját ugyanis az MSZP-SZDSZ-kormány alatt alapították, Gyurcsány idején erősödött meg, és ő maga is határozottan elutasította a volt kormányfőt. Volt idő, amikor a DK ellen hőbörgött az Avas-lakótelepen, ugyanúgy, ahogy most Orbán ellen szokott. Márpedig ha egyszer már gúnyát váltott, nincs rá semmi garancia, hogy nem fogja ezt újra megtenni. Erről egyébként több balliberális írt is a közösségi médiában az elmúlt héten.

Hirdetés

A legutóbbi hétfői ülésen, amely idén tavasszal az utolsó volt, Orbán Balázs miniszterhelyettes válaszolt Jakab felszólalására, méghozzá a következőképpen:

„Ehelyett azokkal szövetkeztek, akik az előző válság időszakában, 2008-2009-ben elvették a magyar emberektől a pénzt, nem emelték a minimálbért, adót emeltek, kiszolgáltatták az országot a külföldi hitelezőknek, és 12 százalékos munkanélküliséget eredményezett az ő politikájuk. (Jakab Péter: Figyelek, mondjad!) Miközben ön állandóan a munkások érdekeiben próbál felszólalni itt a parlamentben (Jakab Péter: Az a baj, hogy négy perce Gyurcsányról beszélsz!), ön azokat támogatja, akik alatt a magyar munkaerőpiac összeomlott. Hitelességi problémája van, tisztelt frakcióvezető úr!” (Országgyűlési Napló, 2021.06.14. 30718. oldal)

Azt most hagyjuk is, hogy Jakab ezek szerint tegeződik a fideszesekkel, inkább nézzük meg még egyszer, hogy mi a baja: „Az a baj, hogy négy perce Gyurcsányról beszélsz”.

Hirdetés

Hogy is írta Arany János az Évnapra című versében, egy évvel a szabadságharc leverése után?

„Emléked átkos, nyomasztó tereh:

A vérnek és könnyűnek tengere

Hirdetés

Mind, mind ahhoz tapad.”

Kibújt tehát a jobbikos szög a kommunista zsákból. Jakab egyszerűen képtelen elviselni, ha emlékeztetik ősbűnére. Arra, amelyet előttük az áruló SZDSZ is elkövetett 1994-ben. Arra, amit Csurka István egy évtizeddel ezelőtt megjósolt. Arra, amire nincs magyarázat, hacsak nem az, hogy a Jobbik szemlőhegyi paktuma megköttetett, és Jakab nagyon jól járt azzal, hogy odaadta pártját az Apró-Gyurcsány-klánnak.

Forrás: Drót.info

Hirdetés

Hirdetés