Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Kamu Geriék egy tér üzemeltetését sem tudták megszervezni

Hirdetés

Karácsony városvezetési alkalmatlanságára újra fény derült a napokban. Kicsiben is megmutatkozott.

Történt ugyanis, hogy – információink szerint – minden előzetes egyeztetés nélkül néhány napja a belvárosi Hild teret kiírta a Fővárosi Önkormányzat az általa fenntartandó »kiemelt közcélú zöldterületek« listájáról. Ez az egyébként egy rendeletmódosításba bújtatott lemondással együtt jár az is, hogy a Hild tér fenntartását és természetesen annak költségét a Belvárosi Önkormányzat veszi át.

Amit jó eséllyel se a Belvárosi Önkormányzat, se a helyiek nem bánnak, hiszen Karácsonyék a Hild tér gazdájaként is siralmas teljesítményt nyújtottak. Ki lepődik meg? Még júliusban írt arról a Metropol, hogy üvegszilánkok, kiálló drótok, kiégett növényzet, parlagfű, 2 centis hézagok a burkolatban fogadják a Hild térre látogatókat. De olyan ivókút is van, ami nem működik a 40 fokos kánikulában.

Hirdetés

A helyi családosok, akik a téren található játszótérre viszik a gyermeküket olyannyira megelégelték a kialakult helyzetet, hogy kommentekben ostromolták panaszaikkal a belvárosi polgármestert, hogy bár nem az ő feladata lenne, de tegyen valamit a Karácsonyék által elhanyagolt tér élhetővé tétele érdekében.

»Rendszeresen találunk üvegszilánkokat, a kerítésből kiállnak a drótok, a hajléktalanok rendszeresen bejárnak és mosdónak használják a közteret! Az ajtókat sokszor nem lehet bezárni, Múltkor a kisfiam egy használt női egészségügyi terméket talált«

– írta egy aggódó szülő kommentben. De nem vezetett szebb eredményre a Belváros-Lipótváros Városüzemeltető Kft. helyzetjelentése sem, amely a park elfogadhatatlan üzemeltetési színvonalat mutatta:

Hirdetés

»A park ugyan körbe van kerítve, de parkőr nem őrzi a területet, ez lehetővé teszi a parkot nem rendeltetésszerűen használók jelenlétét, ami jelentős köztisztasági és közbiztonsági problémákat eredményez. A park körül a „kutyafuttató” szabadon van, elhanyagolt állapotban. A játszóeszközök ellenőrzése, illetve azok meghibásodása esetén javításuk késve történik. A téren a rendszeres jelenlét, mind takarítási, mind kertészeti szempontból erősen hiányos.« – írta a jelentés. Az ügy rendezése érdekében a Belváros fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter már egy évvel ezelőtt tett lépéseket, hogy a Belváros átvehesse a Hild tér üzemeltetését, és egy posztban be is számolt arról, hogy a Főpolgármesteri Hivatal a füle botját sem mozdítja az ügyben.”

Forrás: Mandiner.hu – Fotó: Kontra

Hirdetés
Hirdetés