Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Kovács János: ellentmondásos kommunikáció, zavaros magyarázkodás

Hirdetés

A politikai elemző szerint jól látható az ellenzék szerencsétlenkedése.

Már első napján becsődölt az ellenzéki előválasztás. Természetesen mindenki hibás, csak a szervezők nem. Kovács János az Elemző szemével blog és Facebook oldal írója így látta a mai napot:

Kínos. Ellentmondásos kommunikáció, zavaros magyarázkodás kínai hackerekről, nagy választói érdeklődés miatt újraindítandó informatikai rendszerről. Közben egyes szavazópontokon zajlott a szavazás, papíralapú adminisztráció mellett, míg más sátrakban központi utasításra időben leálltak. Átmeneti zavarról volt szó, majd kiderült: hétfőig nem kezdődik újra a procedúra. Most az ellenzéki pártközpontok érdeke a felelősséghárítás, és lehetőleg az összeesküvés-elméletek terjedése.

Az elemző szerint az előválasztás történései megingatják a kormányképességbe vetett választói hitet, másrészt minél több a folyamatot kísérő, zavaró körülmény, annál nagyobb az esély arra, hogy az előválasztás nem fog tiszta képletet teremteni.

Hirdetés

Úgy gondolja, hogy még komoly gondok adódhatnak a rendszer sebezhetősége miatt, hiszen az is előfordulhat, hogy a vesztesek nem ismerik el a szavazás tisztaságát.

Hirdetés