Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

A kecskeméti Mercedes-gyár is leállítja a működését

Hirdetés

A győri Audi-gyár és az esztergomi Suzuki-gyár után a kecskeméti Mercedes is bejelentetette hivatalosan: legkésőbb jövő hétfőtől, előreláthatólag két hétig leállítja termelését – értesült a portfólió.

A Daimler, amely a Mercedes anyacége is egyben, bejelentette kedden: két hétre felfüggeszti a termelését a legtöbb európai gyárában annak érdekében, hogy megfékezzék az egyre gyorsuló ütemben terjedő koronavírust.

A DÖNTÉS A KECSKEMÉTI MERCEDES-BENZ GYÁRAT IS ÉRINTI, AMELY LEGKÉSŐBB HÉTFŐTŐL, ELŐRE LÁTHATÓLAG KÉT HÉTRE MEGSZAKÍTJA A MUNKÁT.

Hirdetés

Hozzátették, a kecskeméti gyár megteszi a szükséges lépéseket munkatársai védelme érdekében, hogy megelőzze a fertőzést és visszaszorítsa a járvány továbbterjedését. Azon munkavállalóink, akiknek munkaköre ezt lehetővé teszi, hétfő óta home office-ban dolgoznak.

– A termelés megszakítása idejére munkatársainknál egyrészt a kollektív szerződésnek megfelelően bevezetett munkaidőkeretet alkalmazzuk, illetve ezen időszak egy részében számukra kollektív szabadságot rendelünk el. Így biztosítjuk ebben az időszakban is a kecskeméti gyár munkatársainak fizetését – jelentette ki a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a döntéssel kapcsolatban.

Forrás: Borsonline.hu

Hirdetés

Hirdetés