Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Akkora tömegsírokat ásnak Iránban, hogy még az űrből is látszanak

Hirdetés
A koronavírus iráni epicentrumában, Kom temetőjében jókora területen ástak árkokat, amelyek valószínűleg tömegsírokként fognak szolgálni. Az országban sokkal több lehet a fertőzés halálos áldozatainak száma, mint amit a hivatalos adatok mutatnak.
Ahogy megírtuk, sokkal több koronavírussal fertőződött beteg és halálos áldozat lehet Iránban, mint amennyiről az ország beszámol. A legutóbbi hivatalos adatok szerint: csütörtökön 10 075 koronavírussal fertőzöttet tartottak számon az országban és 429 életet követelt a járvány. Ehhez képest az amerikai Atlantic statisztikai alapú becslése szerint legalább 590 ezer, de nagyobb valószínűséggel 1-8 millió közé tehető az iráni vírusgazdák valódi száma.

Mivel a kormány eleinte sokáig tagadta a fertőzöttséget, és nem vették elég komolyan a járványt, mostanra már a harmadik legfertőzöttebb terület lett a világon.

A kormány és a hatóságok azóta szigorúbb intézkedéseket vezettek be, például ott is lefújták a nagyobb rendezvényeket, számos mecsetet bezártak, pénteken kiürítették a városokat. A járvány leküzdéséhez ráadásul pénzügyi támogatást kértek a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), ugyanis már gazdasági szempontból is egyre nagyobbak a károk az országban.

Ennél azonban döbbenetesebbek azok a műholdfelvételek, amelyeket a New York Times közölt elsőként.

Hirdetés

Ezeken ugyanis az látszik, hogy a koronavírus iráni epicentrumának számító Kom városának temetőjében február végén jókora területen tömegsírokat ástak. Ez alátámaszthatja azt, hogy Iránban sokkal súlyosabb a koronavírus-helyzet, mint ahogyan azt eddig az ott élők felé és kifelé kommunikálták.

Forrás: Elemi.hu – MTI

Hirdetés
Hirdetés