Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekTudományVilág

Kína: Hatékony a koronavírus fertőzés kezelésében egy japán influenza gyógyszer az Avigan

Hirdetés

A kínai kormány kutatói szerint a japán által kifejlesztett Avigan influenzaellenes gyógyszer hatékonynak bizonyult az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésében, amiről beszámolt az M1 híradója is.

Zhang Xinmin, a Nemzeti Biotechnológiai Fejlesztési Központ igazgatója, kedden, Pekingben tartott sajtótájékoztatón számolt be a gyógyszer hatákonyságáról.

Mint mondta, a gyógyszer hatékonynak bizonyult az ország két orvosi szervezete által végzett klinikai vizsgálatok során. A gyógyszer koronavírussal kapcsolatos tünetek kezelésére is hatékony, beleértve a tüdőgyulladást.

Hirdetés

Az igazgató szerint a teszteket Wuhan és Shenzhen városaiban végezték el, amelyben 240 és 80 beteg vett részt.

Azoknak, akiknek a gyógyszerét Shenzhenben adták, negatívvá váltak a vírusra, és 4 nap alatt felépültek, míg a szer nélküli kezelteknél 11 nap volt a felépülés, – mondta az igazgató.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy a röntgenfelvételek megerősítették a tüdő állapotának javulását a gyógyszerrel kezelt betegek mintegy 91% -ánál. A kezelés nélkül ez 62% volt.

Hirdetés

Az igazgató szerint a gyógyszer rendkívül biztonságos és hatása nyilvánvaló, ezért hivatalosan javasolja a gyógyszer használatát a vírus leküzdésének egyik módjaként.

Egy kínai cég, amely engedélyeztette a japán gyógyszert, a múlt hónapban kormányzati engedélyt kapott a gyógyszer tömeggyártására.

Forrás: nhk.or.jp

Hirdetés
Hirdetés