Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Három nap különbséggel halt bele a vírusba az egészségügyben dolgozó ikerpár

Hirdetés

Mindössze három napon belül elhunyt a világjárványban egy 37 éves brit ápolónő és ikertestvére. A Southampton Egyetemi Kórház gyerekosztályán dolgozó Katy Davis kedden hunyt el a fertőzés következtében, míg a korábban szintén egészségügyben dolgozó ikertestvére, Emma pénteken követte őt. A család elmondta, hogy a két nővérnek, akik együtt éltek, egyéb egészségügyi problémái is voltak, mielőtt elkapták volna a koronavírust, – írja a Borsonline.hu.

– Mindig azt mondták, együtt érkeztek erre a világra, és együtt is fogják elhagyni azt. Nincsenek rá szavak, hogy milyen különlegesek voltak ők ketten. Egyetlen vágyuk volt, hogy az embereken segítsenek. Már gyerekként is mindig azt játszották, hogy ők az orvosok vagy nővérek, akik ápolják a babákat – mondta az ikerpár testvére, Zoe Davis a BBC-nek, aki még most sem tudta feldolgozni testvérei hirtelen halálát. Az ikerpár sorsa a kórház dolgozóit is megrendítette, hiszen mindkettejüket jól ismerték: 2013-ig Emma is abban a kórházban dolgozott, ahol nővére, a sebészeti osztály ápolónője volt.

– Emma ugyanolyan krónikus alapbetegségben szenvedett, mint Katy, és már akkor nagyon rossz állapotban volt, mikor pozitív lett a koronavírus-tesztje. Borzalmas tragédia ez az egész családnak és mindenkinek, aki ismerte őket. Emma kiváló nővér volt, nyugodt, ugyanakkor vidám és jó vezetői készségekkel rendelkezett. Mindenki nagyon szerette őt, hasznos tagja volt a csapatnak, amíg nálunk dolgozott – emlékezett vissza Gail Byrne főnővér.

Hirdetés

Forrás: (via) – Borsonline.hu

Hirdetés