Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb migránstáborban jelent meg koronavírus

Hirdetés

Franciaországban sem jobb a helyzet, mint a görögöknél.

Megjelent a koronavírus az egyik görögországi migránstáborban. Úgy tűnik, hogy ez nem egyedi eset, ugyanis Fraciaorszgában is migránsok fertőződtek meg.

A V4NA nemzetközi hírügynökség szerint pár nap múlva kezdik a francia hatóságok a migránsok kitelepítését a calais-i táborból, ám most két bevándorlónak is pozitív lett a koronavírus tesztje, akiket azonnal elkülönítettek a többiektől.

Hirdetés

A francia hatóságok állandó szélmalomharcot vívnak a Calais-ban újra és újra megjelenő és letáborozó migránsokkal. A tengerparti város rendkívül népszerű a bevándorlók között, akik abban bíznak, hogy innen embercsempészek vagy kamionsofőrök átjuttatják őket Angliába. A francia kormány már többször is megpróbálta felszámolni a dzsungelnek is nevezett tábort, de mindhiába. Jelenleg is mintegy 600-650 migráns tartózkodik itt.

A migránstáborban összességében mintegy húsz, direkt erre a célra kialakított helyiség áll rendelkezésre arra az esetre, ha további megbetegedések is lennének. A két fertőzött bevándorlót ezekbe a létesítményekbe vitték.

Franciaországban szinte megállíthatatlan ütemben terjed a koronavírus, épp ezért a migránstáborok, ahol több száz ember él összezárva, kiemelt egészségügyi kockázatot jelentenek. Emiatt a hatóságok most arra törekednek, hogy mindet felszámolják. Március végén egy párizsi migránstábort ürítettek ki, a lakókat buszokkal szállították különböző befogadó helyekre, ahol az Orvosok Határok Nélkül (Médecins Sans Frontières) nevű civil szervezet munkatársai koronavírus tesztet végeztek el rajtuk.

Hirdetés

Forrás: 888.hu

Hirdetés