Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Egy láda almáról nyújtott be törvényjavaslatot Miss Afganisztán

Hirdetés

Szabó Tímea úgy tűnik, hogy Bősz Anetthez hasonlóan nem bírta ki, hogy hétvégén ne posztoljon valamit a közösségi oldalára, a Párbeszédes képviselőnő ezúttal egy egy láda almával kapcsolatban írta le magvas gondolatait. Igen, jól olvasták, egy láda almáról, ami egy törvényjavaslat része. 

Ha esetleg azt gondolták, hogy az ellenzéki képviselők már nem tudnak meglepetést okozni, csalódást kell okoznunk önöknek. Szabó Tímea ezúttal is remekelt: törvényjavaslatot nyújtott be az államtitkárok megbecsüléséről, melyben azt írja, hogy a köszönet, tisztelet elismerése jeléül egy láda almát adnának nekik.

„Köszönet, tisztelet és elismerés”: egy láda almát minden államtitkárnak! Törvényjavaslatot nyújtottam be az államtitkárok megbecsüléséről. 

Hirdetés

– írja az egyébként határon túli magyarok ellen hergelő és eltorzult arccal kommunikáló ellenzéki politikus.

Fotó: Facebook

Hirdetés

Szabó közlése szerint azért nyújtotta be a javaslatot, mert Németh Szilárd honvédelmi államtitkár nemrégiben egy láda almát vitt a csepeli mentősöknek. Az afgánügyek szakértője, a menekültek hazai védelmezője, aki néhány év külföldi misszió után magyar képviselőként landolva ordítozik a parlamentben azt is kiemeli: “az egészségügyi dolgozók nem veszik zokon, ha nem almában, hanem pénzügyi elismerésben részesíti őket az Országgyűlés”. Hozzáteszi: ellenzéki képviselőként fontos megmutatniuk azt, hogy az ország érdekében igenis együtt kell működniük a kormánnyal, és ha egy fideszes képviselő ilyen előremutató ötleteket ad, akkor azt “nekik kutya kötelességük felkarolni”.

Részlet a törvényjavaslatból Forrás: parlament.hu

Hirdetés

Ezt egyébként nyilván meg is köszönnék az említett kormánypárti képviselők, akik valószínűleg nem azért dolgoztak megfeszítetten a járványügyi vészhelyzetben, hogy ellenzéki képviselők hálálkodjanak nekik, és nyilván fontosabb feladatuk is van, mintsem erről parlamenti javaslatot tárgyalni, de lássuk be, Szabó Tímeától már az is meglepő, hogy együtt akar működni a kormánnyal. Még akkor is, ha ezt nem kis iróniával fűszerezve, cinikusan tenné meg. 

Izgalmas életút áll az alig negyvennégy esztendős Szabó Tímea mögött, akinek érdemes jobban górcső alá venni eddigi tevékenységét. A Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről akár egy James Bond-film szereplőjét is mintázhatnánk, aki gyenge nőként már háborús konfliktusok megoldásában vesz részt, sőt, az afgán kormány felállításában is segédkezik. De vajon hogyan kerül a magyar lány Amerikába, majd rövid idő múlva Pakisztánba? Miért költözik Kabulba, hogyan segédkezik “civil” szervezeteknek nyomást gyakorolni a politikai erőkre? És miért hagyja ott az afgánokat, akikbe saját bevallása szerint is beleszeretett? Hogyan landol végül Budapesten a Helsinki Bizottság tagjaként és tűnik fel újra, mint a Humanista Párt EP-képviselője? Mikor dönti el, hogy politikai pályán tevékenykedik tovább úgy, hogy egyébként egy interjúban arról beszél, hogy ez nagyon messze áll tőle? Miért alapít pártot, hogyan lesz önálló politikai entitás és miért titkolja jobbikos férjét? Kicsoda valójában Szabó Tímea? A politikusnő életrajzában ezekre a kérdésekre kerestük a választ, a Kik vagytok ti? Külföldiek a magyar politikában cikksorozatunkban.

Forrás: SP – Szabó Tímea Facebook; Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Hirdetés