Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Koronavírus-fertőzöttet találtak egy budapesti hajléktalanszállón

Hirdetés

Koronavírus tesztelés során egy fertőzött beteget találtak a XIII. kerületi ISOLA Éjjeli Menedékhelyen.

Kassai Dániel XVIII. kerületi önkormányzati képviselő közölte: a XIII. kerületi Népszigeten működő hajléktalanszállón koronavírusos lakót diagnosztizáltak. Az ellenzéki polgármester 130 állami, önkormányzati és alapítványi fenntartású hajléktalanellátótól megkérdezte, van- e náluk koronavírusos beteg, van- e elegendő védőfelszerelésük – írja a hvg.hu

A politikus a lapnak azt nyilatkozta, eddig 30 helyről kapott választ, de most először érkezett olyan, amelyben beszámoltak koronavírusos betegről. A kapott válaszban megfogalmazták, hogy április 21-én 64 tesztet végeztek el a népszigeti intézményben, de csak egy férfinél mutattak ki pozitív eredményt. A szállón ki tudtak jelölni egy olyan szobát, amely a beteg rendelkezésére állt, sőt elszigetelt étkezést is biztosítottak számára. A férfit az Uzsoki kórházba szállították, állapotáról egyenlőre nincs hír.

Hirdetés

Védőfelszerelésből az intézménynek sebészi és FFP2-es maszkjai vannak. Rendelkeznek gumikesztyűkkel is, de védőruha vagy lábzsák nincs, hőmérőből is csak egy darabjuk van. Újabb koronavírustesztre azonban nincs keretük, jelenleg pedig felvételi stop van a szállón.

? Egy másik XIII. kerületi hajléktalanszállón is koronavírus-fertőzöttséget mutatott ki a teszt.Ezt tudtam meg most a…

Hirdetés

Posted by Kassai Dániel on Tuesday, May 5, 2020

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés
Hirdetés