Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

18 000 migráns kap állampolgárságot Svédországban

Hirdetés

Több, mint 18 ezer illegális bevándorló kap a napokban svéd állampolgárságot. Ezek a migránsok még a 2015-ös nagy migrációs válság során érkeztek a skandináv államba, ahol most megkaphatják az új útleveleiket és svéd dokumentumaikat. 

A bevándorlásügyi hatóságok szerint összesen 18,420 migráns jogosult arra, hogy állampolgárságot kapjon, megjegyzik, hogy csak olyasvalaki kaphatja meg a dokumentumokat és engedélyeket, akiknek pozitívan bírálták el a letelepedési- és menedékjogi kérelmét. Ez azt jelenti, hogy az uniós állampolgárok száma is ennyivel nő, mivel ezek az illegális bevándorlók ugyanolyan jogokat élveznek majd, mint az őshonos svédek, szabadon mozoghatnak majd az Európai Unió országaiban és még bele is szólhatnak a svéd belpolitika alakulásaiba a választásokkor. A jogosultak 60 százaléka szíriai, őket követik az afgánok és azok, akik korábban nem rendelkeztek állampolgársággal, magyarul nem vallották be, honnan származnak.

Hirdetés

 

A Nyheter Idag szerint a migránsok 88 százaléka vallotta azt, hogy még kiskorú. Ezt azért is tették, mert így nagyobb eséllyel kaphatták meg a menedékjogot. A hatóságok szerint 2015-ben összesen 163 ezer illegális bevándorló érkezett Svédországba, 60 százalékuk kapott letelepedési engedélyt. Az elmúlt évtizedben Stockholm összesen 1,2 millió letelepedési engedélyt bocsátott ki, a negyedét a családegyesítési programok tették ki.

Forrás: Breitbart nyomán Pestisracok.hu

Hirdetés
Hirdetés