Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

A Csenyétére érkező mentősöket rabosították, akik nem mertek kimenni a fenyegetőző rokonok miatt

Hirdetés

Januárban elhunyt egy férfi a Borsod megyei Csenyétén. Rosszul lett, és bár kihívták a mentőket, a segítség már későn érkezett. Az esetről a település polgármestere a közösségi oldalon számolt be.

Kiss István akkor azt mondta, hogy a férfi légzése leállt, és nem érezték a szívverését sem, ezért mentőt hívtak, akik miután megérkeztek, nem mentek be a roma telepre, hanem megvárták a rendőröket.

A rokonok értesítették a polgármestert, aki a közeli Szászfáról indult a helyszínre, és pár perc múlva ért a házhoz. Ő vitte ki a saját autóján a beteget a mentősökhöz, de már nem tudtak segíteni a férfin.

Hirdetés

A mentősök akkor az mondták, azért volt szükség a várakozásra, mert munkatársaikat telefonon megfenyegették.

 

Hirdetés

Csenyéte polgármestere: “nincs kizárva, hogy többen is megfenyegették a mentőket, ez viszont csak azért történhetett, mert késlekedtek”…

Az Országos Mentőszolgálat korábban kiadott közleménye

A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. 

Hirdetés

A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk.   

A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk“.

Forrás: RTL nyomán

Hirdetés

Hirdetés