Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Jön a második koronavírus-hullám? Már alakulnak az új gócpontok

Hirdetés

Alig ért véget a koronavírus első hulláma, világszerte aggodalmasan tekintenek a második hullám elé, – írja a Borsonline.

Világszerte aggodalmaktól telve tekintenek a jövő elé, ugyanis jól láthatóan kialakulóban van a koronavírus második hulláma, sőt már az új gócpontok is körvonalazódnak. Több országban újra tartományokat zárnak le, máshol pedig ismét ugrásszerűen nő a fertőzöttek száma – írta az ATV.

Németország – Észak-Rajna-Vesztfália

Hirdetés

Egy egész járás teljes lezárásán gondolkoznak a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában, ahol egy sertéshús-feldolgozó üzemben bukkant fel a koronavírus. Az aggodalom nem alaptalan, ugyanis a rheda-wiedenbrücki üzemben tegnapig ezernél is több fertőzöttet regisztráltak.

A németek mindent megtesznek, hogy elkerüljék a bajt: az üzemet azonnal bezárták, a dolgozókat, azaz mintegy 6400 embert karanténba tették, a tömeges tesztelést pedig már tegnap elkezdték, a katonaságot is a helyszínre vezényelték. A további lépésekről jelenleg is tanácskoznak, tervben van az is, hogy a település közelében elrendelik a korábbi, szigorú vészhelyzeti tilalmakat és intézkedéseket is.

Horvátország – újra nő a fertőzöttek száma

Hirdetés

Már harmadik napja újra nő a fertőzöttek száma, így azokban a megyékben, ahol megugrott az aktív betegek mennyisége, ismét szigorításokat vezetnek be. Mivel kiderült, hogy a vírus vélhetően Szerbiából és Boszniból került az országba, a korábban sem teljesen feloldott határellenőrzést ezentúl még szigorúbban veszik. Emellett a horvát válságstáb már Eszék-Baranya és Split-Dalmát megyékben korlátozásokat vezetett be.

Izrael – újranyitják a koronaosztályokat a kórházakban

Csak a legutóbbi hétvégén 53 százalékkal megugrott az új fertőzötte száma Izraelben. Az országban azonnali cselekvéseket sürgetnek, az egészségügyi minisztérium pedig már figyelmeztette a kórházakat: készüljenek fel a korábban bezárt korona-osztályok újranyitására. Emellett visszahívták az ország koronavírus-kabinetjét és várhatóan megemelik a közterületen maszk nélkül mászkálók büntetését is.

Hirdetés

Brazília – tombol a járvány

A vírus folyamatosan, a mai napig is elképesztő méreteket ölt Brazíliában, ahol jelenleg közel egymillió fertőzött van, míg a halálos áldozatok száma nagyjából az 50 ezerhez közelít, és úgy tűnik, nem csitul: pénteken egy nap alatt 54 771 fertőzöttet regisztráltak.

A helyi szakemberek szerint az ottani gondok alapja az, hogy nagyon kevés tesztet végeznek, ezért a valós szám a jelenleginél is magasabb lehet: szerintük a fertőzöttek száma a hússzorosa a regisztráltaknak.

Hirdetés

Kína – egyszer már legyőzték, most újra rettegnek

Újra szigorításokat vezettek be Kínában, miután hosszú tünetmentes időszak után újra növekedni kezdett a fertőzöttek száma. Az MTI szerint az egészségügyi hatóságok 27 új aktív esetet találták, amiből 21 a pekingi Hszinfadi nevű nagybani piachoz, a múlt szombaton kialakult gócponthoz köthető. A hatóságok azonnal cselekedetek: pénteken leállították az összes, a fővárosból vidékre tartó távolsági buszjáratot, töröltek több száz belföldi légijáratot, és betiltottak minden olyan utazást, ami nem feltétlenül szükséges, aki pedig mégis elhagyná Pekinget, az csak legfeljebb hét napos, negatív koronavírus-teszttel teheti meg. Emellett minden fővárosi egyetem és iskola zárva tart, a lakosságot és a lakóközösségeket pedig megkérték: ügyeljenek a lakók mozgására.

Mint arról a Bors is írt: hétvégén azonosították a pekingi Hszinfadi piacon a vírust, a piac nem csak Pekinget, hanem több, közeli tartományt is ellátja élelmiszerrel, így esélyes, hogy a vírus esetleg tovább terjedt. A hatóságok ezután a helyet rögtön bezárták, és tömeges tesztelésben kezdtek a vásárlók, az eladók és azok környezetében.

Hirdetés

Forrás: Borsonline

Hirdetés