Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Orbán ma is kiakasztotta a „libernyákokat”

Hirdetés

A lenézett egészségügyünk Európában a legjobbként vizsgázott a járvány során, – mondta Orbán Viktor a mai rádióinterjújában.

„Láttunk már szép országokat, de olyan szépet, mint a miénk, nem” – ezt is megosztotta a hallgatóságával Orbán akkor, amikor arról beszélt, 2023-ban Veszprém lesz Európa kulturális fővárosa. „De akkor nem lehet viharvert, nem lehet córesz.” Így fejlesztik a várost, 40 milliárd forintból, a térségbe pedig majdnem 100 milliárd forint megy majd. A programot Navracsics Tibor vezeti, egykori miniszterét, sokat dicsérte a műsorban Orbán.

A műsor végén ismét szóba került a hétéves uniós költségvetés is, illetve a helyreállítási alap. Az uniós pénzeket ekképp írta le Orbán:

Hirdetés

a nagy fenét, nem kapunk pénzt az Uniótól, csak visszaszereztük az innen a nyugatiak által kivitt pénz egy részét.

Az szerinte jár nekünk, főleg a negyven év kommunizmus után, megalázó az a feltételezés, hogy az „EU lök nekünk egy kis pénzt.” Azt szeretné, ha önérzetesebbek lennénk ebben a kérdésben. „Talpra álltunk, versenyképesek vagyunk.” A kérdésre válaszolva elmondta, az EU-s támogatásoknak már van helye, a vízhálózat fejlesztését, energetikai beruházásokat és a környezetvédelmi rendszer átszabályozását említette.

Most van pénz, megszereztük a legutóbbi brüsszeli csatában – mondta.

Hirdetés

Forrás: VH

Hirdetés