Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Svéd szurkolók védik a szobrokat

Hirdetés

Egy svéd futball klub, az AIK szurkolói megelégelték a baloldaliak, liberálisok és antifasiszták ámokfutását. Tudják jól, a svéd államtól nem sok jót remélhetnek, így kezükbe vették a történelmi emlékművek védelmét.

Erre azért volt szükség, mert – az amerikai eseményeken felbuzdulva – egy migráns hátterű BLM aktivista megüzente, Svédország egyik leghíresebb történelmi alakjának, a botanikus, zoológus és fizikus, Carl Von Linné szobrának “dőlnie kell”.

Később felkerült a listára XII. Károly svéd király is, akinek szintén eltávolítanák a szobrát, hogy helyét egy Greta Thunbergről mintázott emlékmű vegye át.

Hirdetés

Ezen felbuzdulva az antifa szerveződni kezdett, hogy maga döntse le Carl Von Linné szobrát. A rend(szer)őrségtől nem sok félnivalójuk van, hiszen vajmi keveset avatkoznak bele a baloldali és liberális szélsőségesek tevékenységébe, így igen bátran kezdték el terjeszteni a szóbeszédet: ők majd eljönnek a szoborért.

Arra azonban nem számítottak, hogy nacionalista érzelmű futballszurkolók egy csoportja összegyűlik a szobor védelmére. Meg is üzenték az antifának:

Gyertek. Várunk rátok.

Hirdetés

Nem mentek.

(timesofsweden nyománElemi.hu)

Hirdetés

Hirdetés