Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

„Ha nem akarunk fizetni mások helyett, ki kell lépni az EU-ból”

Hirdetés

A holland miniszterelnök fellépése a legutóbbi európai uniós csúcstalálkozón nemcsak Közép-Európában váltott ki megütközést, de a mediterrán országokban is. Sőt elsősorban ott, amelyek számára megnehezítenék a gazdasági kilábalást segítő uniós források felhasználását a holland törekvésekben.

„Ez egyfajta ellentmondás” – hívta fel a figyelmet Thierry Baudet holland politikus, a Fórum a Demokráciáért párt alapító elnöke, akinek meglehetősen sajátságos véleménye van a kialakult helyzetről.

„Az én álláspontom némileg különbözik még a hagyományos jobboldaliak által osztott vélekedéstől is. Én úgy látom, hogy nem lehet egyszerre euró valuta és egységes európai piaci rendszer anélkül, hogy ne lennének óriási pénztranszferek” – fogalmazott a politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hirdetés

Hozzátette: kell lennie valamilyen mechanizmusnak, hogy az országok közötti egyenlőtlenségeket kiegyenlítsék, ha és amennyiben azok az Európai Unióban szeretnének létezni. Úgy fogalmazott, ha nem akarunk fizetni mások helyett, akkor el kell hagynunk az uniót.

Magyarország és Lengyelország helyzetével kapcsolatban elmondta, hisz a szuverenitásban és a be nem avatkozásban. Nem gondolja – mint mondta –, hogy Hollandiának a magyarországi belső viszonyokkal kellene foglalkoznia.

„Azt gondolom, hogy Magyarországnak szuverén államként joga van ahhoz, hogy saját ügyeit a maga módján vigye” – jelentette ki Thierry Baudet. Kijelentette, nem volt hangsúlyos ez a vita Hollandiában, viszont az unió szempontjából talán lényeges volt.

Hirdetés

Szerinte olyan indokokat keresnek, amelyről hangosan elmondhatják, hogy szabályellenes, botrány kerekedik és az eurokraták kiállnak a nagyságuk tudatában és elmondják, hogy milyen jól viszik a dolgukat. „Az eurokraták által felhozott igazságtalanságokat a sajtó megírja, bemutatja, legyen az Magyarországon vagy Lengyelországban, és ez is módja annak, hogy fontosnak mutassák magukat” – fejtette ki.

A holland politikussal készült teljes interjú IDE kattintva érhető el!

Forrás: Magyar Nemzet – Fotó: Reuters

Hirdetés
Hirdetés