Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Itt a második hullám! A környező országokban rekordot döntött a járvány, nekünk is lépnünk kell

Hirdetés

A korábbi enyhülés után már hetek óta új és új rekordot dönt a koronavírus. A világban már közel 21 millió fertőzöttről tudunk és 750 ezer halálesetről. A napi új esetek száma a 300 ezret (!) közelíti és a napi halálesetek száma is az első hullám tetőfokával egyezik meg.

Ráadásul nem csak a tengerentúlon súlyosbodott a helyzet. Közvetlen szomszédaink már mind elestek. Az első hullám rekordja dőlt meg Ausztria, Ukrajna, Horvátország, Szerbia és Szlovénia területén. Romániában pedig már az eddigi negatív rekord is többszörösen túlment.

Mindezek alapján kijelenthetjük:

Hirdetés

Itt a második hullám!

A második hullámban pedig az lesz a legveszélyesebb, hogy az emberek már nem fogják olyan komolyan venni mint az elsőt. Túléltük, már nincs semmi újdonság, nincs meg a félelem az ismeretlentől.

Hazánkban június első napjaiban előfordult, hogy egy új beteg sem volt. Az ország mára megnyugodott, a korlátozások eltűntek, ahogy a maszkok is az arcokról. Egyedül a vírus nem tűnt el, láthatjuk az új eseteket mutató grafikonon. A nyugalom persze fontos, de badarság lenne azt hinni, hogy a nyári turistákkal teli zsúfoltságban nem alakulhat ki pár új gócpont.

Hirdetés

A korábban bevált intézkedésekből jelenleg csak az 500 fő feletti rendezvények tiltása van érvényben. De ezt is kijátsszák ahol lehet. Például a minden évben több tízezer főt vonzó egri Bikavér Ünnepe fesztivált a szervező egy kiskaput kihasználva tartja meg. De nyilván az ingyenes fesztivál nagykoncert nélkül is ugyanúgy fogja vonzani a tömegeket, akik minden évben hering módjára zsúfolódnak a városi parkban.

A fentiek miatt úgy gondolom elérkezett az idő a járványvédelem második felvonására. Ne a gazdaság legyen az első! (Az egyébként is a közgazdaság hamis tudományára és a valós fedezet -aranyfedezet- nélküli pénzre illúziójára alapul.) Az első hullámban a magyar kormány jelesen vizsgázott, talán a legjobban egész Európában. De véleményem szerint már a következő napokban meg kellene hozni a következő intézkedéseket. Nem túlzásig, nem pánikolva, de alábbi óvintézkedések jól jönnének:

  • Komolyabb be- és kiutazási korlátozások. A fertőzési csúcson lévő országokba legyen tilos az utazás.
  • Kötelező maszkviselés tömegközlekedésen és közösségi helyeken.
  • Tömegrendezvények szigorúbb korlátozása.

Lehet és kell is vitatkozni azon, hogy a vírus természetes eredetű, vagy emberi fejlesztés áll a hátterében, ha pedig emberi fejlesztés akkor véletlenül került ki az egyébként pont Wuhanban működő egyetlen kínai víruslaborból, vagy direkt szabadították ránk. Több mint gyanús, hogy egy szupergazdagokból álló kör már évekkel ezelőtt lemodellezte a járványt, most pedig ők sürgölődnek leginkább a megállításán. Megkérdőjelezhetjük a WHO által a közeljövőben jóváhagyandó védőoltás tisztaságát is. De azt nem kérdőjelezhetjük meg, hogy a vírus létezik és védekeznünk kell, hiszen veszélyes, sőt halálos is lehet!

Hirdetés

[630 vélemény]
Statisztika: https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

Hirdetés

Hirdetés