Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Huszonhét alapszervezet hagyná el az MSZP-t Pest megyében

Hirdetés

Tatár Csaba, az MSZP nyíradonyi alapszervezetének elnöke a Facebookon jelentette be, hogy lemondott, és az alapszervezet valamennyi tagja elhagyja a pártot.

„Nem értünk egyet a módszerekkel, ahogyan az országos vezetés bánik a tagsággal. Hol van a demokrácia, a véleménynyilvánítás, a verseny? Ez már nem a mi MSZP-nk! Ezért dolgoztunk vidéken, megaláztak bennünket a választáskor. Jó munkát MSZP, de Nyíradony nélkül!” – írta az alapszervezeti elnök azt követően, hogy a pártvezetés pénteken tudatta, hogy a jövő hét szombatján zárt szavazás lesz a kongresszuson, a küldöttek csupán az elnökre adhatják le a voksukat, s a párttisztségeket a győztes által felkértek foglalják majd el.

A feloszlatott Pest megyei szervezetnél a helyzet még riasztóbb, Fekete Zoltán korábbi elnök arról írt közösségi oldalán, huszonhét alapszervezet döntött úgy, hogy elhagyja az MSZP-t. Mint ismert, a pártvezetés feloszlatta a megyei szervezetet, annak területi szerveit és az alapszervezeteket is, arra hivatkozva, hogy nem alapszabályszerűen működnek, s a gazdálkodásban is visszásságok vannak. „Tisztelettel kérlek, hogy még ne adjátok fel!” – írta Fekete Zoltán a Pest megyeieknek és a nyíradonyi Tatár Csabának és párttársainak is. „Legalább a tisztújítást várjuk meg!” – tette hozzá a megyei szervezet korábbi elnöke.

Hirdetés

Pest megyében egyébként nyolcvanöt alapszervezet működik összesen ezerhatszáz taggal. Ezek közül harmincegy szerepelt azon a pártvezetés által összeállított listán, amely azt tartalmazta, hogy az érintett alapszervezetek nem tartották meg időben a tisztújítást, s emiatt azt javasolták az országos választmánynak, hogy a kongresszusnál már ne vegyék figyelembe ezeket a pártsejteket. Ugyanakkor a listán szerepeltek olyan alapszervezetek, amelyek Fejér megyében, Borsodban, Győr-Sopronban, Veszprémben, Hajdú-Biharban, Komárom-Esztergomban, Szabolcsban működnek, ám ezek felfüggesztéséről nem érkezett hír. Mesterházy Attila a kongresszus elhalasztását kérte a pártvezetéstől, ám úgy tűnik, hogy erre a világértsem hajlandók.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés
Hirdetés