Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekTudomány

Megkongatta a vészharangot a WHO: nagyon súlyos helyzet kezd kialakulni Európában

Hirdetés

Nagyon súlyos helyzet van kibontakozóban előttünk a járvány európai terjedési sebességét elnézve – mondta a WHO online sajtótájékoztatóján Hans Kluge, a nemzetközi szervezet európai regionális igazgatója.

A MarketWatch beszámolója szerint a szakember felhívta a figyelmet: az elmúlt két hétben duplázódott az esetszám a WHO európai tagállamainak több mint felében.

A pénteki adatok szerint Franciaország már napi több mint 10 ezer esetnél jár, és csúcsokat döntöget az esetszám, Lyon és Nizza „vörös zónának” számít. Az elmúlt 24 órában 50-en haltak meg a fertőzöttek közül, így 31 095 halálesetet regisztráltak.

Hirdetés

Spanyolországban 11 ezer fölött jár az esetszám, 162 halott volt 24 óra alatt, a halottak száma 30 405. Az új esetek harmada a fővárosban, Madridban alakul ki.

Nagy-Britannia közben szigorít: péntektől tilos találkozni más háztartások tagjaival Északkelet-Angliában és Északnyugat-Anglia egyes részein, az éttermeknek és puboknak pedig 22 órakor be kell zárniuk.

Ausztriában hétfőtől minden zárt térben zajló eseményt 10 főben korlátoznak.

Hirdetés

Az új esetszámokat érdemes 100 ezer főnyi lakossághoz viszonyítani, így többet mondanak a terjedés tényleg ijesztően gyors üteméről.

Forrás: Portfolio.hu

Hirdetés
Hirdetés